Globalt perspektiv på Vattenfall
10 Jun 2014 kl: 00:00

Globalt perspektiv på Vattenfall

Linn har arbetat som trainee på Vattenfall i snart ett år. Under studietiden fick hon en positiv känsla för de personer som hon ­träffade från Vattenfall på arbetsmarknadsdagar och liknande arrangemang. Vattenfall kändes som ett företag som matchade Linns personlighet, bland annat genom den inter­nationella miljön.

Beskriv traineeprogrammet!
– Programmet är på ett och ett halvt år. Du är på varje avdelning i ett halvår, varav en period ska vara förlagd utomlands. För mig lockar det ­exempelvis ­att jobba med vindkraft i Amsterdam eller i London. Det är utvecklande att bo i ett annat land, du lär dig mycket om dig själv och går utanför din bekvämlighetszon.

Vad var det som lockade dig till Vattenfall?

– Vattenfall är en stor och intressant organisation som verkar i en intressant bransch. Alla är beroende av energi och alla har en åsikt om det. Jag satte även internationella möjligheter högt upp på min ­önskelista och det erbjuds jag på Vattenfall.

Beskriv en dag på jobbet!
– Det är svårt att beskriva en typisk dag på jobbet eftersom det händer så mycket olika saker. Mitt övergripande arbete handlar om att implementera en ny verksamhetsmodell för finans­organisationen. Det innebär att jag sitter väldigt mycket i ­möten, både i Sverige och på det tyska kontoret i ­Berlin. Det gäller att förstå verksamheten och den förståelsen får jag snarare när jag står i en vindpark, än framför datorn på kontoret.

Vad är roligast med ditt jobb?
– Det är ett väldigt socialt jobb. Jag träffar ständigt nya människor från olika delar av organisationen. Jobbet innebär också ständigt nya utmaningar och det känns aldrig enformigt. Min chef utmanar mig att utvecklas och det är kul att gå till jobbet varje dag.