“Gemensamt för alla som jobbar här är fingertoppskänslan”
18 Jun 2018 kl: 00:00

“Gemensamt för alla
som jobbar här är fingertoppskänslan”

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Espresso House.

Att bredda kompiskretsen är både kul och enkelt för Linn Hejdenberg. Varje dag på jobbet ser hon som ett nytt tillfälle att möta en ny intressant person som hon kan lära sig något av eller bara ha en trevlig pratstund med.

Rollen som Barista handlar mycket om just det – att bygga relationer med både gäster och kollegor. För att få människor att känna sig välkomna krävs det att personalen har en bra energi och hela tiden är uppmärksam på detaljerna. Den familjära och inbjudande stämningen Espresso House står för bygger på att personalen mår bra och tycker om sitt arbete.

– Jag har alltid varit social. När jag är ledig är jag väldigt sällskapssjuk. Jag vill alltid hänga med vänner eller familj, jag blir varm och glad i kroppen bara av att tänka på dem. Dessutom älskar jag att resa och planerar just nu min jorden runt-resa. Jag vill ta alla tillfällen jag kan att se världen och fylla på livet med coola upplevelser.

Är du Espresso House nästa stjärnbarista?

På frågan varför hon passar i sin yrkesroll på Espresso House svarar Linn att hon tror att det gäller att vara en positiv person i grunden.

– Det handlar mycket om att komma till jobbet med ett glatt humör, lämna bekymmer hemma och bemöta våra gäster med ett leende. Gemensamt för alla som jobbar här är just fingertoppskänslan – både gentemot gäster och kollegor. Vi tänker hela tiden på att samarbetet i teamet fungerar. Det är så viktigt att vi peppar varandra och har en hög energinivå när ruschen kommer och stressen kickar in. Jag tycker att den utmaningen är rolig – att lära sig improvisera eftersom jobbet är så oförutsägbart på ett sätt.

Precis som alla Baristor på Espresso House har Linn fått gå en särskild Baristautbildning där hon fått lära sig grunderna som behövs för att göra olika sorters kaffe. Ingenting lämnas åt slumpen och varje del i hantverket är en konst i sig

– Mitt första jobb på Espresso House var som Barista i den lilla shoppen på Centralen och där var det alltid smockat med folk. Men det var kul för jag var verkligen tvungen att  fokusera och lärde mig därför jobbet snabbt.

Det råder inga tvivel om att det finns goda möjligheter att utvecklas på Espresso House. Många har avancerat från Barista till senior Barista och klättrat vidare till andra tjänster på kort tid.

– Vill man utvecklas finns det i princip noll hinder. Om man bara har rätt inställning kan man lära sig allt det praktiska. Folk här är bra på att lära ut kunskap och föra det vidare till andra i teamet – det sitter i företagets DNA att utveckla kollegorna, avslutar Linn.

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Espresso House.