Fyra svenskar på Forbes 30 under 30-lista
7 Jan 2016 kl: 00:00

Fyra svenskar på Forbes 30 under 30-lista

Fyra svenskar tar hedervärda platser på den ansedda affärstidningen Forbes 30 under 30-lista. Inom 20 olika kategorier listas unga talanger som ännu inte fyllt 30 år, men som redan tagit häpnadsväckande kliv i karriären.

De svenska stjärnskotten som tagit sig in på årets lista är:

Carl Waldekranz, 29, vd för och medgrundare av Tictail
(Retail & Ecommerce)

Har sedan starten 2011 gjort braksuccé med Tictail, en lättjobbad lösning för e-handlare. Med en miljon olika produkter i över 100 000 olika anslutna nätbutiker rör det sig om en framgångssaga som få kan mäta sig med i branschen. Läs vår djupintervju med Carl från 2014!

Carl Pei, 25, medgrundare av OnePlus
(Consumer Tech)

En annan Carl har gjort sig ett namn runt om i världen med sina storsäljande Androidtelefoner OnePlus – på bara tre år. Carl var en av 2015 års Uppstickare!

Babba Canales, 25, marknadschef på Uber i New York
(Marketing & Advertising)

Gjorde ett jättejobb i samband med taxitjänsten Ubers superlyckade Sverige-lansering. Så till den milda grad att hon numera fått förtroendet att driva rekordkrossande marknadsföringskampanjer på andra sidan Atlanten – i New York.

Carl-Arvid Ewerbring, 27, medgrundare av VR-gamingbolaget Resolution Games
(Games)

Byta namn till Carl = framgång? Den här killen, som förvisso heter Carl-Arvid, har med Resolution Games nischat in sig på virtual reality-spel. Du kan lira Harpan och fiska i en virtuell verklighet som hittills lockat till sig 6 miljoner dollar från investerare.