10 Jun 2014 kl: 00:00

Från skog till smarta förpackningar

Louise Wohrne började som trainee på Bil­­­lerud­Korsnäs direkt efter sin examen 2011. I dag arbetar hon inom Technical Sales Pulp.
– Man kan säga att jag länkar ihop produktionen med marknaden. Jag har mycket kontakt med både säljare och kunder, men arbetar också tätt ihop med våra pappersbruk runtom i landet, förklarar Louise Wohrne.

Det har gått snabbt för Louise sedan hon avslut­­ade sitt traineeprogram. Utrymme och ansvar har hon fått på en gång, och hennes nuvarande tjänst är hon faktiskt den första som innehar.
– Den här tjänsten är helt nyskapad, eftersom man insåg att det fanns ett behov av den. Det är så klart ett jätteroligt ansvar att vara den första som har den här rollen, och att jag är den enda. Jag får verkligen vara med och forma den här tjänsten till vad den bör och ska innebära.

Som ingenjör stöttar Louise till exempel företagets säljare med teknisk kompetens, och förmedlar till bruken vilka behov kunderna har och hur bruken kan möta de behoven.
– Som nyexaminerad har jag verkligen känt mig sedd här, och det är väldigt talande för företaget att jag har fått ta det här ansvaret så snabbt. Och detsamma gäller för alla som gick traineeprogrammet med mig.

En faktor som Louise tror gör att hon och de andra traineerna trivs så bra är att BillerudKorsnäs är mer än bara en pappersproducent.
– Här har vi hela kedjan – från skogen som är vår råvara till innovativ förpackningsdesign. Det är sällsynt inom vår bransch. Dessutom tycker jag som har ett stort miljöengagemang att det är väldigt givande att få arbeta med en förnybar råvara och för ett företag med ett uttalat och stort miljöfokus.

BillerudKorsnäs erbjuder även andra förmåner och värderingar som gör att Louise förstår varför företaget blir en allt mer populär arbetsgivare.
– Det är en arbetsplats med väldigt bra stämning och en arbetsgivare som uppmanar till samarbete och nytänkande. Dessutom är man väldigt mån om att vi som anställda ska kunna skapa en bra balans mellan arbete och fritid.

Och om man är nyfiken på att få göra samma resa som Louise gjort, så säger hon att rekrytering sker kontinuerligt. Man ska heller inte missa chansen att söka sig till BillerudKorsnäs traineeprogram, till vilket det blir en ny utlysning 2014.
– Det var verkligen ett jättebra traineeprogram. Jag hade min hemmaarena på vårt pappersbruk i Karlsborg, men fick besöka alla bruken runt om i Sverige. I programmet fick vi lära oss om finansiell analys, ledarskap, innovation och mycket annat och parallellt med detta drev jag egna projekt på bruket. Jag avslutade med en månad på säljkontoret i Barcelona och när jag var klar hade jag en väldigt bra inblick i vår verksamhet – från råvara till slutkund.

Och alla de utmaningar hon upplevde som trainee fortsätter nu i hennes nya roll.
– Jag är en människa som tycker om att sättas på prov och ta på mig ansvar och utmaningar – och det får jag göra varje dag här.