Från radio till digital nomad
6 Apr 2018 kl: 00:00

Från radio till digital nomad

Detta är en sponsrat artikel i samarbete med mobiloperatören hallon

När Sandra Stadelmann jobbade på radio fick hon en idé om att göra en podcast om att resa ensam. Hennes jobb nappade på förslaget och Sandra gjorde slag i saken, stack till Sydamerika, Asien och Australien och gjorde podcast och vlogg från andra sidan jorden. Resan blev startskottet till hennes liv som digital nomad.
– När jag kom hem började jag ifrågasätta min fasta anställning och frågade mig själv ”Vill jag verkligen sitta på ett kontor mellan nio och fem varje dag?”, berättar Sandra och fortsätter:
– När jag varit tillbaka på jobbet ett tag började jag få tydliga stressymptom, jag gnisslade tänder och hade hjärtklappning, så när podden började växa och jag kom i kontakt med företag som ville vara med i den kände jag att jag skulle kunna satsa på att göra den här resan helt själv.

Älskar du också frihet? Med hallon slipper du bindningstid – läs mer här! 

Smält in!

Sedan dess lever Sandra som digital nomad och vloggar och poddar från världens alla hörn. Men att resa själv till andra sidan jorden kan, trots friheten och egokicken, verka lite skrämmande. Sandras bästa tips är att försöka smälta in för att sedan hitta folk på plats att umgås med och ta hjälp av.
– Jag känner mig helt ärligt ofta mer osäker, rädd och otrygg i Stockholm än på resor, säger hon. Man ska vara street smart och försöka smälta in bland de som bor på plats och de som varit där en längre tid, så man inte exempelvis springer runt med pengar och värdesaker väldigt synligt i handen. Var lite cool och ha en laid back profil i början.

”Ta tjänstledigt ett halvår”

Med hela världen som kontor kan Sandra välja var, när och hur hon vill jobba. Hon är dock medveten om att det är en lyx alla inte har och hon förespråkar därför att man ska ta de möjligheter som finns.
– Om du vill ha mer frihet i ditt liv kanske du kan ta tjänstledigt ett halvår och ta ett extrajobb utomlands för att uppleva en ny kultur på det sättet, tipsar hon. Eller så har du kanske till och med möjlighet att jobba utomlands inom företaget du jobbar på. Om du anpassar destinationen efter plånboken kan du till exempel jobba ett år och sedan vara borta i Asien i ett halvår.

Hallon älskar frihet och har därför varken bindningstid eller uppsägningstid. Signa upp dig på ett abonnemang här!

Detta är en sponsrat artikel i samarbete med mobiloperatören hallon