10 Maj 2012 kl: 00:00

Framtidens kvinnliga ledare 2012: plats 6-10

« Gå till Framtidens kvinnliga ledare plats 1-5

 

Hoppa till:
Therese S. Liljedahl

Karolina Valdemarsson

Maria Andersson
Johanna Eriksson
Annie Lööf

 

6. THERESE S. LILJEDAHL, 36 år, marknadsdirektör, MTG fri-tv

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Min största utmaning som ledare är att hitta balans mellan att utveckla mig själv och att föra mitt team framåt. Jag är en person som ger extremt mycket av mig själv och fokuserar väldigt mycket mer på mitt team än min personliga utveckling. För att kunna föra mina kollegor och mitt team framåt så behöver jag känna att jag har ett bra bollplank i min närmaste chef och även sätta mina personliga målsättningar i fokus. En inspirerande ledare med rätt balans i ledarskapet smittar av sig.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
I mitt privatliv, mina barn. Och i mitt yrkesliv, att jag har lyckats bygga upp en välmående och framgångsrik avdelning som genomsyras av passion och prestigelöshet. Och att jag bytt position på bolaget.

3. Vad gör du om tio år?
Då arbetar jag som vd för ett svensk bolag. Till exempel någon av följande branscher: underhållning, spel eller mode. Tre branscher som jag har stort intresse i. Jag sitter i en styrelse, gärna för en organisation som jobbar med angelägna frågor till exempel Tryggabarnen.se.

 

7. KAROLINA VALDEMARSSON, 35 år, sales director, Unilever
1. Vilken är din största utmaning som chef?

Att vara närvarande i den dagliga verksamheten när det gäller beslut, prioriteringar och stöd som behövs nu, men samtidigt hitta tid för att i lugn och ro planera framåt för att ligga steget före och ha en tydlig plan och riktning på verksamheten och kunna ge bra briefer till teamet i god tid.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
För det första att jag ser att mitt team har utvecklats både i sitt och vårt samarbete och som individer. För det andra att jag tycker att jag utvecklats och är en bättre ledare både i hur jag leder och i hur jag mår i den totala livsbalansen. Det ena ger det andra – jag behöver må bra på flera plan i livet för att utvecklas som ledare och yrkesperson.

3. Vad gör du om tio år?
Ja, det är inte en lätt fråga! Jag ser att jag bor i en större stad i Sverige eller utomlands med min familj, har ett utmanande och givande jobb där jag leder ett större team, tränar aktivt, om vi bor i Sverige så reser vi mycket med familjen, kanske är jag tränare för mina barns fotbollslag (givet att de är intresserande) och framförallt så njuter jag av livet!

 

8. MARIA ANDERSSON, 33 år, head of marketplace and product management, Ebay Sweden

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Prioritering! I en värld med begränsade resurser och ett riktigt engagerat team är det lätt att springa på för många saker samtidigt. Det är för mig som ledare en utmaning både på kort och lång sikt.

 

 

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Att jag har lyckats skapa en positiv miljö med bra teamkänsla trots många utmaningar och en stor omorganisering. Jag tror starkt på att man levererar som bäst när man har kul på jobbet och känner att man hela tiden utvecklas.

3. Vad gör du om tio år?
Då driver jag eget bolag tillsammans med inspirerande människor. Jag kommer från en entreprenöriell familj och skulle gärna starta upp ett bolag igen – men definitivt omgivet av ett bra gäng eftersom jag trivs bäst med att jobba i en sådan miljö.

 

 

9. JOHANNA ERIKSSON, 32 år, marketing director Nordics, Oriflame cosmetics

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Att i tuffa tider – med besparingar och omorganiseringar – fortsätta ge mina medarbetare förutsättningar att göra ett bra jobb och arbeta för att de ska känna sig motiverade och ha kul på jobbet.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Att vi har lyckats införa en ny dimension i byggande av varumärket Oriflame och att mitt team levererar material av sådan kvalitet att det implementeras på andra marknader än de vi själva ansvarar för.

3. Vad gör du om tio år?
Jag har som mål att fortsätta ha kul på jobbet och att med öppna sinnen ta vara på de möjligheter som dyker upp.

 

10. ANNIE LÖÖF, 28 år, näringsminister och partiordförande, Centerpartiet

När media beskriver Annies karriär senaste året försöker de bräcka varandra i förstärkningsord. ”Raketkarriär” känns otillräckligt i sammanhanget och i stället används ord som ”kometkarriär” och beskrivningar som ”med ljusets hastighet”. Plötsligt var hon både partiledare och näringsminister. Hon beskriver sig själv som lugn och trygg när hon axlar utmaningen i att leverera som minister och samtidigt bygga upp Centern inför framtiden.

 

 

Gå till Framtidens kvinnliga ledare plats 11-15 »

 

LÄS MER:

» Läs mer om listan Framtidens kvinnliga ledare 2012

» Se Topplistan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 1-30

» Se Heta listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 31-50

» Se Varma listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 51-75

 

 

I samarbete med våra kunder och partners

Insights:

Här är företaget som formar morgondagens kvinnliga ledare

 

SKANDIA:
”Vi är lite vassare än andra” Hanna Jacobsson, på Varma listan över Framtidens kvinnliga ledare, vet att glädje och inspiration för teamet framåt. Och ger resultat.

» Här är hennes bästa tips till unga i karriären