10 Maj 2012 kl: 00:00

Framtidens kvinnliga ledare 2012: plats 21-25

« Gå till Framtidens kvinnliga ledare plats 16-20

 

Hoppa till:
Ulrika Lindwall

Regina Kevius

Anna-Carin Alderin
Theresa Bauer
Helena Salomonson

 

21. ULRIKA LINDWALL, 31 år, director international growth, Spotify

1. Vilken är din största utmaning som chef?
En ständig utmaning för mig som chef är att även i stressiga situationer inte glömma det coachande, situationsanpassade ledarskapet. När man jobbar mot en tajt deadline där alla måste göra sitt yttersta för att nå målet är det ännu viktigare för mig som chef att coacha, inte bara peka och pusha. Att säkerställa att vara bollplanket som mina seniora anställda behöver, eller instruktören som mina juniora anställda är i behov av.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Mitt karriärbyte till Spotify, samt mina medarbetare från min tidigare arbetsplats som många har gått vidare och fått väldigt fina positioner på spännande och välmeriterade företag. När jag ser att de personer jag har tagit in går vidare och har fina karriärer pyser jag av stolthet.

3. Vad gör du om tio år?
Då driver jag mitt eget internetföretag tillsammans med två av mina bästa väninnor (idéer flödar redan nu) och bor troligtvis säsongsvis vid något stort berg, till exempel i British Columbia i Kanada på vintern för snowboardåkningens skull och i Stockholm under sommarhalvåret. Jag balanserar jobb med fritid och har förhoppningsvis en familj med barn. Jag har kul och njuter av livet och fortsätter att lära mig nya saker varje dag av nya såväl som gamla vänner och kontakter.

 

22. REGINA KEVIUS, 31 år, stadsbyggnads- och idrottsborgarråd, Stockholms stad
1. Vilken är din största utmaning som chef?

Att ta ansvar för att öka bostadsbyggandet i Stockholm.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

Att jag har vågat fatta beslut som berör många människor, till exempel nya Slussen, nya stadsdelar och att vi ska satsa på breddidrotten.

3. Vad gör du om tio år?
Jag är generaldirektör för något statligt verk.

 

23. ANNA-CARIN ALDERIN, 32 år, varuhuschef, Ikea Linköping

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Min största utmaning som ledare för en snabbrörlig retailverksamhet är att ha en sund balans mellan det operativa och det strategiska arbetet. Med det operativa menar jag det som händer i verksamheten här och nu. Vi har cirka 5000 besökare till varuhuset varje dag och ungefär 100 medarbetare på plats. Varje dag är viktig för oss, samtidigt som jag som varuhuschef också måste kunna lyfta blicken och jobba mer strategiskt och långsiktigt.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Jag har tillsammans med varuhusets chefsgrupp skapat en businessplan där samtliga känner ett stort engagemang. Vi har även på ett effektivt sätt involverat medarbetarna i varuhuset. Detta har gjort att businessplanen har blivit levande i vardagen och vi får saker att hända i verkligheten, inte bara på papper.

3. Vad gör du om tio år?
Tio år är något över den maxtid som jag har tänkt mig som varuhuschef. Efter Linköping har jag och min man tänkt oss att flytta utomlands igen. Det finns många länder som lockar, främst USA eller Australien. Jag jobbar då som landschef och supportrar ett flertal Ikeavaruhus samtidigt som jag är med och bidrar till en ledningsgrupp på landsnivå.

 

 

24. THERESA BAUER, 33 år, communications manager, ÅF

1. Vilken är din största utmaning som chef?
ÅF är en stor internationell koncern med många driftiga och initiativrika chefer. Min största utmaning är att få alla chefers engagemang och hela ÅFs kommunikations- och marknadsarbete att riktas åt samma håll. Lika utmanande som spännande!

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Att min avdelning jobbar mer projekt- och processorienterat och involverar fler avdelningar i vårt arbete mot att ÅF ska vara den mest attraktiva arbetsgivaren i vår bransch och förstahandsvalet bland våra kunder.

3. Vad gör du om tio år?
Då jobbar jag engagerat med att utveckla företag, kanske i ett mindre företag igen eller som konsult.

 

25. HELENA SALOMONSON, 33 år, vice vd, Riksteatern

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Att leda medarbetare i förändring och under förhandling. Det kulturpolitiska landskapet ritas om parallellt med att vi i Riksteaterns ledning under våren förhandlar fram ett organisationsförslag med Teaterförbundet om minskat antal tjänster. Samtidigt pågår Riksteaterns ordinarie verksamhet runtom i landet, nästan varje kväll spelas en föreställning med arrangemang från ideella teaterföreningar i en lokal någonstans i Sverige. I detta läge handlar det om att vara närvarande, möta medarbetarna och ha respekt för reaktioner samtidigt som jag vill ge energi och framtidstro.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

I maj 2011 samlade vi hundratals teaterintresserade människor från hela Sverige på Södra teatern i Stockholm för Riksteaterns kongress. Många sade att det var den bästa kongressen på 25 år, vilket var ju ett fantastiskt roligt betyg till mina medarbetare som slet hårt för att åstadkomma just detta. Och så är jag stolt över att jag har kommit tillbaka till arbetet efter en föräldraledighet, och att jag har fått ihop arbetsliv och familjeliv på ett helt okej sätt.

3. Vad gör du om tio år?

Då jobbar jag med något som uppfyller mina kriterier för ett arbete: roligt, lärorikt, nyskapande, mycket kaffe, medarbetare som är hängivna och strukturerade och uppdragsgivare som ger mandat men också ställer krav.

 

Gå till Framtidens kvinnliga ledare plats 26-30 »

 

LÄS MER:

» Läs mer om listan Framtidens kvinnliga ledare 2012

» Se Topplistan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 1-30

» Se Heta listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 31-50

» Se Varma listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 51-75

 

 

 

I samarbete med våra kunder och partners

Insights:

Här är företaget som formar morgondagens kvinnliga ledare

 

SKANDIA:
”Vi är lite vassare än andra” Hanna Jacobsson, på Varma listan över Framtidens kvinnliga ledare, vet att glädje och inspiration för teamet framåt. Och ger resultat.

» Här är hennes bästa tips till unga i karriären