10 Maj 2012 kl: 00:00

Framtidens kvinnliga ledare 2012: plats 16-20

« Gå till Framtidens kvinnliga ledare plats 11-15

 

Hoppa till:
Mernosh Saatchi

Anna Gullstrand

Lotta Karlsson
Nina Sundén
Anna König Jerlmyr

 

16. MERNOSH SAATCHI, 32 år, grundare och vd, Humblestorm

1. Vilken är din största utmaning som chef?
I de tider vi lever nu med en ganska osäker omvärld och ekonomi är min utmaning som chef och entreprenör att balansera mellan att gasa och bromsa, förvalta eller utveckla ytterligare. Det är lätt att ta en avvaktande position, men farligt som ledare tror jag. Mina medarbetare förväntar sig fortsatt utveckling och nya utmaningar. Jag har valt att gasa på nu, men är väl medveten om att ta beräknade risker, vara transparent i mina beslut och involvera och informera alla medarbetare i den utveckling vi nu gör. Det tror jag skapar en positiv känsla!

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Som entreprenör är jag otroligt glad över att vi haft ytterligare ett tillväxtår! Många av våra kunder har legat i framkant och utmanat sig själva och oss med att vilja ta nästa steg med sin externa kommunikation och sina möten. Jag är personligen även jättestolt över att som småföretagare blivit vald till att ingå i regeringens framtidskommission.

3. Vad gör du om tio år?
Jag står självklart kvar med en fot i entreprenörsskapet och driver framgångsrika bolag. Mitt mål är att ha byggt mer eget kapital för att på så sätt kunna investera i andra kvinnliga företagare och ledare. Jag anser att vi lever i ett land där pengar = makt. Kan vi kvinnor bland annat bygga fler och större bolag som tjänar mer pengar, så kan vi lyfta andra kvinnor samt bidra till ökad jämställdhet. Jag arbetar även fortsatt och förhoppningsvis lite mer i olika rådgivande roller som till exempel med styrelsearbete.

 

17. ANNA GULLSTRAND, 31 år, vice vd, Deasign
1. Vilken är din största utmaning som chef?

Att vara energisk och snabbtänkt har sina baksidor. Jag övar dagligen på att förankra mina idéer bättre och skapa kontinuitet i det jag hittar på. Till syvende och sist handlar det om att öva upp förståelsen för att alla andra med största sannolikhet inte tänker som jag.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

Att ha startat upp vårt kontor i Ryssland – där jag från början har satt processer, företagskultur och framförallt rekryterat rätt medarbetare. Rysk företagskultur är ofta mer hierarkisk och cheferna praktiserar management by fear. Jag är stolt över att vår arbetsplats står för motsatta värderingar.

3. Vad gör du om tio år?
Om tio år är jag kanske romanförfattare, eller styrelseproffs, eller restaurangägare, eller byråchef, eller föreläsare eller journalist. Förhoppningsvis är jag förälder och fortfarande galet kär i min man.

 

18. LOTTA KARLSSON, 29 år, vd, Relevant traffic

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Jag ser personalen som en av mina största utmaningar i min nuvarande chefsroll. Den digitala marknadsföringsbranschen är ung, utvecklas snabbt och det är hård konkurrens om personal. Då det även är en bransch med låga marginaler vet jag att jag inte kommer att kunna behålla och anställa personal enbart med hjälp av lönenivå, utan det krävs ett starkt ledarskap som utvecklar bolaget i snabb takt och samtidigt erbjuder en företagskultur där anställda trivs och vill stanna.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Dels är jag stolt över att jag antog utmaningen att kliva in i en ny tuff bransch som jag tidigare inte visste mycket om, där jag för första gången dessutom har yttersta ansvaret som vd. Utöver detta är jag stolt över den personal som finns på bolaget både i Madrid och Stockholm som trots en hel del förändringar hållit motivationen uppe och levererat toppresultat.

3. Vad gör du om tio år?
Jag hoppas att jag har ett jobb som utmanar mig och som är lika roligt som det jag har i dag. Om en sådan position finns i ett större företag eller om jag driver en egen verksamhet vet jag inte i nuläget. I framtiden skulle jag dock gärna skapa något från grunden alternativt hjälpa andra att göra det.

 

 

19. NINA SUNDÈN, 31 år, marknadsdirektör, Swedish Match Scandinavia

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Bland mina största utmaningar finns att fortsätta lära känna mig själv bättre och fortsatt våga kritiskt granska mig själv och vara lyhörd inför andras och mina egna behov. Det är också spännande att utveckla organisationen och säkerställa att där finns kompetens och rätt driv för att möta de utmaningar som bolaget står inför.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Efter en stor omorganisation som tog energi från många är jag oerhört stolt över hur vi som marknadsteam nu har samlat oss och fokuserat, engagerat och passionerat arbetar tillsammans för att göra skillnad. Vi siktar på att bli en av Sveriges främsta marknadsorganisationer och tar steg i rätt riktning varje dag.

3. Vad gör du om tio år?
Precis som i dag vill jag vara i en roll där jag kan utvecklas som person och samtidigt driva positiv förändring. På Swedish Match arbetar vi för skandinavisk hälsa genom att få fler personer att välja snus framför cigaretter. Om tio år vill jag driva förbättring för vår planets natur och djurliv, gärna med fokus på Afrika. Därtill hoppas jag att jag satsar ännu mer på mitt stora fotointresse.

 

20. ANNA KÖNIG JERLMYR, 34 år, socialborgarråd, Stockholms stad

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Min största utmaning är att bidra till en värderingsstyrd organisation där det finns en acceptans kring att mäta resultat, satsa på tidiga insatser och arbeta efter gemensamma mål.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

Att jag har fått med mig andra politiker och medarbetare som delar mina visioner och idéer och att nyckelpersoner i dag förenas med mig i en gemensam målbild om vart vi är på väg.

3. Vad gör du om tio år?

Antingen är jag kvar inom politiken och inom någon ledande roll i Stockholms stad eller nationellt. Men en dröm är också att starta företag, för det finns många affärsidéer jag vill utveckla. Förhoppningsvis har jag också fått fler underbara barn om tio år som bidrar till min och min mans livskvalitet och lycka.

 

 

Gå till Framtidens kvinnliga ledare plats 21-25 »

 

LÄS MER:

» Läs mer om listan Framtidens kvinnliga ledare 2012

» Se Topplistan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 1-30

» Se Heta listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 31-50

» Se Varma listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 51-75

 

 

 

I samarbete med våra kunder och partners

Insights:

Här är företaget som formar morgondagens kvinnliga ledare

 

SKANDIA:
”Vi är lite vassare än andra” Hanna Jacobsson, på Varma listan över Framtidens kvinnliga ledare, vet att glädje och inspiration för teamet framåt. Och ger resultat.

» Här är hennes bästa tips till unga i karriären