10 Maj 2012 kl: 00:00

Framtidens kvinnliga ledare 2012: plats 11-15

« Gå till Framtidens kvinnliga ledare plats 6-10

 

Hoppa till:
Frida Lagergren

Jessica Löwenhielm

Roshi Motman
Lina Hagman
Cecilia Kocken

 

11. FRIDA LAGERGREN, 35 år, chef för If Care, If skadeförsäkring

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Att få min egen och andras tid att matcha våra ambitioner och behov av balans.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Att jag har rekryterat en fantastisk ledningsgrupp och tillsammans med denna har lagt grunden för en stark och ny organisation. Vi har tagit en mängd strategiskt viktiga och ibland svåra beslut som redan har tagit oss till de tuffa mål man satte för enheten över tid.

3. Vad gör du om tio år?
Jag älskar mitt nuvarande jobb och tror att området privat sjukvård, trygghet och omsorg kommer att växa stort över tid i takt med att vår välfärd tyvärr nedmonteras. Jag hoppas därför att jag får arbeta vidare med det och skapa produkter, tjänster och en organisation i världsklass. Parallellt med detta har jag kanske ett antal styrelseuppdrag, gärna även i ideella organisationer jag brinner för, som Amnesty och Rädda barnen.

 

12. JESSICA LÖWENHIELM, 35 år, marknadschef, If skadeförsäkring
1. Vilken är din största utmaning som chef?

Att prioritera och balansera rollen som ledare och samtidigt driva verksamheten framåt strategiskt liksom leverera starka operationella resultat. Jag vill vara en lyhörd och inspirerande ledare som får mina team att växa och överträffa sin egna förväntade prestationer. Det kräver tid och närvaro.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

Att jag har lyckats väl med utmaningarna som jag beskrev föregående fråga, haha! Jag har nyligen fått en nytt uppdrag och håller på med en förändringsprocess i min organisation. Det är utmanande och kul. Mest stolt är jag över mitt team som efter mycket förändring och omorganisation nu är starkare, stoltare och mer högpresterande. Jag är också stolt över mitt eget driv som gör att jag lyckas leverera starka resultat, fatta modiga beslut och hela tiden fokusera på att vara en bra ledare och utvecklas i mitt ledarskap.

3. Vad gör du om tio år?
Jag är fortsatt på ledande position inom näringslivet, eventuellt som anställd men gärna också i eget bolag. Viktigast för mig är att alltid verka i en framåtlutad organisation, med kompetenta medarbetare som utmanar mig och som får mig att fortsätta lära, utvecklas och skörda framgångar.

 

13. ROSHI MOTMAN, 32 år, head of/manager sales management customer operations, Tele 2 Sverige

1. Vilken är din största utmaning som chef?

Det är väldigt olika under olika perioder. Just nu är det att jag skulle vilja umgås mer med de medarbetare som inte arbetar i samma stad som jag. Det är lätt att vara chef på distans, men att vara en bra ledare på distans är svårt. Dessutom får jag en kick och blir glad av mitt team så jag saknar dem när vi inte träffas.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

Att mitt närmaste team har gått från att ha varit en spretig grupp som inte hade något gemensamt till att bli ett tajt team som levererar fantastiska resultat och ger varandra energi och glöd. Vi kan också ge varandra riktigt bra konstruktiv feedback och växa genom varandra.

3. Vad gör du om tio år?
Jag jobbar fortfarande med att bygga, det är det bästa jag vet. Jag jobbar på en arbetsplats där jag ofta skrattar och har kollegor som inspirerar mig. Jag skulle vilja vara vd för ett företag som behöver någon som kan vända en nedåtgående trend.

 

14. LINA HAGMAN, 31 år, Sverigechef och partner, Netlight consulting

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Att hitta balansen mellan det ”nära och engagerade” och att ändå skapa utrymme för nya ledare att utvecklas, fatta beslut och ta plats. Det är en möjlighet som jag har fått under hela min karriär och jag vill fortsätta att skapa förutsättningar för unga, snabba och smarta ledare inom vår organisation. Dessutom skapar ju det nytt svängrum även för mig.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Att vi har lyckats behålla den höga kvaliteten i rekryteringen trots det högtryck vi har sett på marknaden och en beläggningsgrad på mer än 95 procent. På ett personligt plan är jag stolt över att jag är så bra på att fira alla framgångar och att jag med så goda resultat lyckades förvalta förtroendet att gå in som chef för koncernens största bolag. Och hästen såklart.

3. Vad gör du om tio år?
Då har jag en tung koncernövergripande roll och Netlight är ett internationellt erkänt konsultbolag. En eftertraktad arbetsgivare med fantastisk förädlingsgrad och förebild för andra i branschen. Det skulle vara smarrigt! Sen hoppas jag vara en sund förebild som har vågat, och helst också misslyckats några gånger. Inte så förbaskat ”duktig”.

 

15. CECILIA KOCKEN, 32 år, global brand manager oral care, Protector and Gamble

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Att ständigt utvecklas och förändras, alltid leta efter bättre och mer effektiva sätt att leda.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

Med en ny roll i ett nytt land har mitt ledarskap utvecklats till att blir mer globalt och strategiskt samt förbättrat min förmåga att identifiera och uppfylla framtidens konsumentbehov.

3. Vad gör du om tio år?

Då fortsätter jag att gå till ett jobb jag älskar i en roll där jag har maximialt inflytande. Och kommer hem varje kväll till en familj som mår bra.

 

Gå till Framtidens kvinnliga ledare plats 16-20 »

 

LÄS MER:

» Läs mer om listan Framtidens kvinnliga ledare 2012

» Se Topplistan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 1-30

» Se Heta listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 31-50

» Se Varma listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 51-75

 

 

 

I samarbete med våra kunder och partners

Insights:

Här är företaget som formar morgondagens kvinnliga ledare

 

SKANDIA:
”Vi är lite vassare än andra” Hanna Jacobsson, på Varma listan över Framtidens kvinnliga ledare, vet att glädje och inspiration för teamet framåt. Och ger resultat.

» Här är hennes bästa tips till unga i karriären