10 Maj 2012 kl: 00:00

Framtidens kvinnliga ledare 2012: plats 1-5

Hoppa till:
Charlotta Lundberg (fd Lindahl)

Anna Månsson

Susanne Holmström
Anna Levander
Katarina Wising

 

1. CHARLOTTA LUNDBERG, 36 år, direktör för kundrelationer, 3

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Tålamod. Jag älskar förändring och att se snabba resultat, och blir ibland lite väl otålig.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Jag är jättestolt över det team jag leder, och alla våra medarbetare som alltid tar sig an förändringar och nya förväntningar från alla våra olika intressenter på ett fantastiskt sätt!

3. Vad gör du om tio år?

Jag älskar att inte veta det, men jag kommer att jobba med något som engagerar och utmanar mig, och säkert med ledarskap i någon form – det är det roligaste jag vet.

 

2. ANNA MÅNSSON, 36 år, field sales director, Coca-Cola Enterprises Sverige
1. Vilken är din största utmaning som chef?

Att vara drivande, målfokuserad, inspirerande, coachande och närvarande på samma gång.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Coca-Cola har precis genomgått en stor strukturförändring och jag är jättestolt över att vi börjar få ihop en försäljningsorganisation som levererar bra resultat.

3. Vad gör du om tio år?
Jag har utvecklats vidare inom kommersiella frågor och har ansvaret för en nationell verksamhet i rollen som vd.

 

3. SUSANNE HOLMSTRÖM, 34 år, chef företagsmarknaden Sverige, Tele 2 Sverige

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Att ständigt utveckla mitt ledarskap samt att hjälpa till att få de jag arbetar med att prestera lite bättre än de själva trodde var möjligt. Min utmaning som chef är också att vara modig och att våga driva de frågor jag tycker är viktiga och att ta modiga beslut – ingen minns en fegis.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Efter sommaren 2011 tog jag över ansvaret för företagsmarknaden Sverige. Mycket snabbt satte jag mig in i affärsområdet och fick förtroendet av ledningsgruppen för att tillsammans driva affärsorådet framåt. Under 2011 har vi tillsammans skapat fantastiska resultat, både finansiellt och bland alla som arbetar med våra företagskunder.

3. Vad gör du om tio år?
Jag har då några spännande karriärval bakom mig som har gjort att jag återigen har hamnat i en spännande miljö i en roll där jag driver ett affärsområde framåt. Jag arbetar med glada, energifyllda och målfokuserade människor. Och jag känner fortfarande att jag har världens roligaste jobb när jag vaknar på morgonen.

 

 

4. ANNA LEVANDER, 35 år, vice president sales Europé, Thermo Fischer Scientific

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Att kommunicera och inspirera 15 olika kulturer och att inte ha för bråttom i att driva fram förändring.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Efter tre månader på min nya arbetsplats presenterade jag, fick finansiering för och rullade ut ett europeiskt säljträningsinitiativ. Säljträningen innebär en stor förändring i sättet att arbeta, vilka förväntningar som sätts på våra säljare och hur vi kommer att följa upp deras arbete. Jag lade stor vikt vid att i förväg förklara varför och hur vi ska ändra våra invanda beteenden och att i förväg transparent förankra initiativet hela vägen ner i respektive säljbolag. Efter första steget i utbildningen har utvärderingarna från länderna varit över all förväntan. 99 procent av deltagarna gav utbildningens relevans och kvalitet högsta betyg.

3. Vad gör du om tio år?
Då är jag vd för ett börsbolag eller driver eget i någon form.

 

5. KATARINA WISING, 34 år, kvalitetschef, SKF fabrik large

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Att inte starta för många projekt samtidigt. Jag drivs av ständiga förbättringar men vet att förändring tar tid. Förändringsarbete kräver dessutom mycket engagemang och jag behöver tänka på att ha balans i livet för att kunna brinna för ett ämne länge utan att brinna ut.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Att ihop med mina medarbetare leverera resultat och skratt trots att jag samtidigt genomförde en verksamhetsutveckling som innebar att gruppen skulle reduceras från 20 personer till 9.

3. Vad gör du om tio år?
Jag leder organisationer i förändring med både hjärta och hjärna.

 

Gå till Framtidens kvinnliga ledare plats 6-10 »

 

LÄS MER:

» Läs mer om listan Framtidens kvinnliga ledare 2012

» Se Topplistan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 1-30

» Se Heta listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 31-50

» Se Varma listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 51-75

 

 

I samarbete med våra kunder och partners

Insights:

Här är företaget som formar morgondagens kvinnliga ledare

 

SKANDIA:
”Vi är lite vassare än andra” Hanna Jacobsson, på Varma listan över Framtidens kvinnliga ledare, vet att glädje och inspiration för teamet framåt. Och ger resultat.

» Här är hennes bästa tips till unga i karriären