2 Mar 2011 kl: 00:00

Framtidens kvinnliga ledare 2011: plats 16-20

« Gå till Framtidens kvinnliga ledare plats 11-15

 

Hoppa till:
Alexandra Callegari Lindholm
Theresa Bauer
Clara Bodin
Regina Kevius
Sara Damber

 

16. ALEXANDRA CALLEGARI LINDHOLM, 33 år, head of business HR, Eon Sverige
1. Vilken är din största utmaning som ledare? (och varför?)
Att hitta balans i tillvaron genom att uppnå resultat men samtidigt vara tillgänglig för mina medarbetare och min familj och inte glömma bort att prioritera mig själv i vardagen. Att ta hand om sig själv tror jag är nödvändigt för ett hållbart ledarskap.

2. Var hämtar du din kraft och energi?
Genom socialt umgänge med mina nära och kära och genom att ständigt utmana mig själv både i jobbet och privat. Det får mig att växa både som person och därmed även som ledare.

3. Vem skulle du vilja ha som chef? (och varför?)
Har svårt att namnge en person men för mig är det viktigt att ha en chef som utmanar, vågar släppa taget och ger fullt ansvar och som är tydlig i sina värderingar. 

4. Vad gör du om tio år?
Även i framtiden vill jag fortsätta att växa och utveckla mig själv i nya ledarutmaningar. Jag vill även kunna se tillbaka och glädjas åt att ha utvecklat duktiga medarbetare.  Förhoppningsvis har jag även skrivit den där boken som jag drömmer om att få till.

5. En bok/skiva/artist som inspirerar mig (och varför?)
Den tidiga Madonna som inspirerat genom att vara en cool kvinna som vågat gå sin egen väg och brutit ny mark. Fler som hon behövs, även inom näringslivet.

17. THERESA BAUER (fd Thustrup), 32 år, communications manager, ÅF
1.  Vilken är din största utmaning som ledare? (och varför?)
Den största utmaningen jag ser som ledare är att ständigt lyckas motivera folk att göra ett bra jobb i alla lägen. I lågkonjunktur: kämpa med små medel. I högkonjunktur: göra ett bra jobb till varje kund trots att alla har mycket att göra på en gång.

 

2.  Var hämtar du din kraft och energi?
I min man, i mina vännner, i mitt hem och i min trädgård.

3.  Vem skulle du vilja ha som chef? (och varför?)
Kommer tyvärr inte på någon just nu.

4.  Vad gör du om tio år?
Jag hoppas att jag antingen har startat eget eller att jag jobbar tillsammans med en entreprenör igen.

5.  En bok/skiva/artist som inspirerar mig (och varför?)
Bono i U2 inspirerar, både genom att han är en fantastisk artist med grym musik och genom att han lägger sin fritid och sina pengar på att hjälpa andra. Han verkar allmänbildad, insatt och påläst i olika frågor och brinner för mer än bara sin musik.

 

18. CLARA BODIN, 33 år, vd, Clarus Eastern Europe LLC

1. Vilken är din största utmaning som ledare? (och varför?)
Min största utmaning är att bryta murar av rädsla. Jag jobbar på en utvecklingsmarknad där det som vi i Sverige ser som normala sociala kompetenser är ovanliga och människors förmågor att skapa relationer baserade på förtroende och ömsesidig respekt är underutvecklade. Detta är ett arv från Sovjettiden när det var farligt att lita på någon. Dessutom var alla arbetsplatser strängt hierarkiska med militärisk ledarstil och pennalism för de som visade egna initiativ. Om jag kan ingjuta självkänsla i mina medarbetare, få dem att känna tillit till mig, varandra och våra uppdragsgivare samt få dem att kommunicera och tänka fritt så har jag nått mycket långt i mitt ledarskap.

2. Var hämtar du din kraft och energi?
Förutom vänner, familj och mitt hem i Värmland där jag är uppvuxen så är det framförallt ur två typer av aktiviteter. Det ena är fysiskt aktivitet, jag tar simlektioner och åker längdskidor. Under dessa tillfällen har jag en möjlighet att frikoppla tankarna och ibland väckas av nya idéer. Det andra är läsning, jag är en riktig bokslukare. Jag läser konstant och är medlem i tre bokcirklar samtidigt.

3. Vem skulle du vilja ha som chef? (och varför?)
Hillary Clinton. Hon är en stark kvinna som tagit sig längre än någon annan genom kompetens, mod och förmåga att bygga relationer. Dessutom är hon oerhört medveten om sin möjlighet att påverka i samhällsavgörande frågor och arbetar dessutom aktivt för att lyfta andra duktiga kvinnor omkring sig.

4. Vad gör du om tio år?
Vid sidan av mitt ledarskap så är jag författare till en eller flera äventyrsböcker som utspelar sig i den spännande postsovjetiska verkligheten.

5. En bok/skiva/artist som inspirerar mig (och varför?)
Dolly Parton. Hon är blond- som jag- och anses av många som en ”dum blondin”. Men om de skulle se längre än sina fördomar så skulle de upptäcka att hon är en oerhört begåvad musiker, en mycket proffsig artist, att hon skriver låttexter med viktiga budskap och ingjuter mod och kämpaglöd i sina lyssnare. ”This dumb blonde aint nobody’s fool” är ett favoritspår.

 

19. REGINA KEVIUS, 30 år, statsbyggnads- och idrottsborgarråd, Stockholms stad
1. Vilken är din största utmaning som ledare? (och varför?)
Att uppfylla vallöftet att bygga minst 15 000 stycken lägenheter samt att skapa möjligheter för fler Stockholmare att kunna idrotta.

2. Var hämtar du din kraft och energi?
Jag har världens roligaste jobb. Jag drar skämt för mina medarbetare och jag utövar mindfulness.

3. Vem skulle du vilja ha som chef? (och varför?)
En person som är lyhörd och beslutskraftig och har integritet.

4. Vad gör du om tio år?
Jag är generaldirektör på ett statligt verk.

5. En bok/skiva/artist som inspirerar mig (och varför?)
Miss Li och Stockholms nya översiktsplan.

20. SARA DAMBER, 33 år, vd, Playing for change samt ordförande, Friends
1. Vilken är din största utmaning som ledare? (och varför?)
Att prioritera och att vara fysiskt närvarande på kontoret

2. Var hämtar du din kraft och energi?
I utmaningar och resultat.

3. Vem skulle du vilja ha som chef? (och varför?)
Jag vill helst inte ha någon chef.

4. Vad gör du om tio år?
Svår fråga. Antingen arbetar jag som politiker i regeringen eller så driver jag fortfarande en global barnrätts organisation som är den ledande i branschen.

5. En bok/skiva/artist som inspirerar mig (och varför?)
Det finns mängder av böcker som inspirerar mig. Ofta personliga berättelser och historiska händelser.

 

Gå till Framtidens kvinnliga ledare plats 21-25 »

 

LÄS MER:

» Läs mer om listan Framtidens kvinnliga ledare här

» Se Topplistan med Framtidens kvinnliga ledare 2011, plats 1-30

» Se Heta listan med Framtidens kvinnliga ledare 2011, plats 31-50

» Se Varma listan med Framtidens kvinnliga ledare 2011, plats 51-75