2 Nov 2012 kl: 00:00

Framtidens karriärmässa har checkat in

Måndagen 29 oktober arrangerades karriärmässan Future på Carion hotel i Stockholm. Mässan är ett samarbete mellan Metro och Universum där idén är att redan i förväg matcha medverkande arbetsgivare med de talanger som blivit inbjudna. Inför mässan fick alla som var intresserade av att delta registrera sin profil varpå ett urval gjordes för att få fram de talanger som passade arbetsgivarnas efterfrågan.

– Vi ville göra en mässa där talanger och arbetsgivare redan i förväg vet att de matchar varandra och att mötet därmed kan leda till någonting konkret, säger Christian Albinsson, projektledare för Future.

 

Abel Abraham var en av de utvalda talangerna.Abel Abraham

Han är nyexaminerad från Linköpings universitet där han har läst media och kommunikation och nu är han på jakt efter drömjobbet.

– Jag vill jobba med marknadsföring och det här är ett bra tillfälle för att få kontakt med intressanta arbetsgivare. Här får jag möjlighet att träffa de stora företagen där kontakten annars blir väldigt formell.

 

Ett av företagen på plats var Coca-Cola Enterprises Sverige AB där Carl Dahlman Olofsson jobbar som Digital Communications Manager.

– Det här är ett intimt forum och ett bra tillfälle för att prata med attraktiva Young Professionals. Vi har träffat många trevliga människor och har fått en bra mix avfrågor. Eftersom vi hela tiden är intresserade av att träffa framtidens talanger ärdet här ett perfekt tillfälle för att se vilka som vill jobba hos oss och vilka som också passar hos oss.

 

För den som missade karriärmässan Future i Stockholm hålls mässan på Clarion Post i Göteborg den 29 november.