Förslaget väcker hopp hos sjuka studenter
3 Mar 2015 kl: 00:00

Förslaget väcker hopp hos sjuka studenter

Fortsätt studera i full fart eller sjukskriv dig på heltid – och riskera att tvingas hoppa av. Det är i nuläget det val som sjuka och utmattade studenter ställs inför när något händer. Nu föreslår dock Socialförsäkringsutredningen att studenter med särskilda skäl ska ha möjlighet till sjukskrivning på deltid.

”Studenter borde kunna vara sjukskrivna på deltid av precis samma skäl som alla andra”

Förslaget tas emot med glädje hos Sveriges förenade studentkårer (SFS) som länge drivit en kamp för att studenter som mår dåligt ska få fler alternativ för att reglera sin studiebörda. Studenter som har långvariga sjukdomar är en grupp som gynnas om förslaget blir verklighet.

Läs också: Studenter stressar mer än någonsin.

Helt utan kritik klarar sig dock inte förslaget.

– Det här är ett steg i rätt riktning som kommer betyda mycket för en grupp studenter som har haft det mycket svårt. Nu gäller det att regeringen ser till att utredningens förslag genomförs så snart som möjligt! Vi anser däremot att inga särskilda skäl bör gälla för studenters sjukskrivning. Vi borde kunna vara sjukskrivna på deltid av precis samma skäl som alla andra, kommenterar Rebecka Stenkvist ordförande för Sveriges förenade studentkårer (SFS), i ett pressmeddelande.