Formeln för den perfekta profilbilden
18 Aug 2014 kl: 00:00

Formeln för den perfekta profilbilden

Först och främst – fundera inte ens på att gömma dig bakom den anonyma defaultikonen. Åtminstone inte om du vill uppfattas som seriös. Du ökar dessutom chansen med 14 gånger att få profilen besökt om du har en bild som visar vem du är.

Men vilket foto som helst duger naturligtvis inte, så här kommer en rad tips som Linkedin själva tycker att du ska tänka på:

1. Professionalism
För att uppfattas som professionell behöver du bete dig professionellt, så om du har möjlighet, låt en professionell fotograf plåta dig. Då blir du perfekt ljussatt och du får förhoppningsvis hjälp med att hitta det där perfekta ansiktsuttrycket som är svårt att få till när du inte känner dig avslappnad framför kameran. Att använda en selfie eller en gruppbild, där du klipper ut dig själv, ser bara taffligt ut.

2. Färskt
Se till att använda en relativt nytagen bild och en bild som ger en rättvis bild av hur du faktiskt ser ut. Om du bokat in ett möte och personen du ska träffa kollar upp dig på Linkedin innan för att sedan träffa en person som ser totalt  annorlunda ut kan du lätt tappa i trovärdighet.

3. Beskärning
Fyll ut bildrutan med ditt ansikte. Profilbilderna på Linkedin är pyttesmå och om du har en helkroppsbild kommer ditt ansikte att bli nästintill osynligt. Se helt enkelt till att du blir igenkänd. Ett bra tips är att beskära bilden strax nedanför axlarna och precis ovanför huvudet.

4. Bakgrund
Vitt och grått går nästan aldrig att misslyckas med. Vill du kanske bjuda på ett tyngre och mer seriöst uttryck kan svart passa bra. Oavsett vilken färg du väljer se till att du syns bra så välj en neutral bakgrund som inte smälter samman med ditt ansikte.

5. Dressed for success
Klädseln ska givetvis också anpassas till vad det är för bransch du vill bli sammankopplad med. Även om det först och främst är ditt ansikte som syns kan detaljer som skjortkragar och urringningar skicka tydliga signaler – men åt vilket håll?

6. Inget jokerleende
Vad vill du med din profil och profilbild? Tänk på vilket ansiktsuttryck du använder och vad det förmedlar.

Källa: Linkedin