Förbered dig för testerna
23 Mar 2009 kl: 00:00

Förbered dig för testerna

Case
Kom ihåg att svaren inte alltid är det relevanta, utan hur du resonerar. Tänk högt så att test-givaren förstår hur du går tillväga för att lösa uppgiften. Läs igenom uppgiften och förutsättningarna noga och fråga om du är osäker eller undrar över något. På internet finns testcase du kan träna på.

Personlighetstest
Var ärlig i dina svar och försök inte klura ut vilka personlighetsdrag som är attraktiva för rekryteraren. Om du bara lyfter fram dina goda sidor får du göra om testet. Om du inte per automatik får förklarat vad testresultatet visade bör du fråga om det. Kanske kan det ge dig en bra bild av hur du är som person och vad du bör jobba med.

Djupintervjun
Var dig själv, annars finns det risk att du hamnar på ett jobb som inte passar dig. Ljug aldrig i dina svar. Rekryterare är ofta mycket rutinerade och kan snabbt avgöra om du bara hittar på. Tänk på kroppsspråket, många kandidater har små tics som påverkar helhetsintrycket. Kolla framför spegeln eller låt en kompis ställa tänkbara frågor så kan du se hur du reagerar på dem.