14 Apr 2008 kl: 00:00

Förbered dig för ditt nästa jobbyte

Egentligen är det enkelt. När du väl bestämt dig för att se dig om efter ett nytt jobb behöver du vara väldigt aktiv. Om du har inställningen att det kommer att gå av sig själv tillhör du dem som tror att tur är den främsta orsaken till framgång. Jag tror inte att det stämmer.

I verkligheten kommer du att hitta 10-15 ”intressanta” jobb innan du upptäcker det där klockrena alternativet – det som verkar passa dig sådär fruktansvärt bra.

Men för att bli exponerad av de där 10-15 ”intressanta” jobben måste du kanske hålla igång fyra-fem gånger så många kontakter i ditt nätverk. Självklart är styrkan med nätverket då att om du sätter igång 10 kontakter så ska de ju generera två till fem stycken kontakter var i nästa led… och nästa.

Så därför är det dags för dig att komma igång med ditt aktiva nätverkande redan nu om du vill hitta nya spännande utmaningar till hösten. För själva arbetsprocessen med dina kontakter behöver du lägga tid på.

Hur gör du själv för att hitta ditt nästa drömjobb när du bestämt dig för att gå vidare på arbetsmarknaden? Och vad har du för knep när du aktiverar ditt nätverk? Kommentera gärna min artikel med dina egna synpunkter och tankar, eller mejla mig. Du kan också skriva själv om hur du nätverkat dig till framgång på jobbmarknaden, genom att skapa en egen text här i Kunskapsbanken.

Vi hörs!