23 Feb 2012 kl: 00:00

Föräldraskapet gjorde mig oslagbar på jobbet

Jag tror inte att det finns någon bättre tidpunkt i livet att skaffa barn på, än när det händer. Det mest normala och numera nästan politiskt korrekta att tycka, i alla fall i storstäderna, är att det är bättre att göra karriär innan du skaffar barn. Sällan av orsaken att du med åren blir klokare och därmed en bättre förälder, vilket jag tycker är en rimlig anledning att vilja vänta. I stället handlar det om att ha kommit någonstans. Att ha nått över någon slags gräns där man känner att man har etablerat sig.

Den här bilden av att barn på något sätt hämmar din karriär, din utveckling eller friheten i ditt liv har jag aldrig känt igen mig i eller förstått. Inte innan jag skaffade barn och inte nu, när mina tvillingar fyllt fyra år. När folk pekar på att de vill hinna resa och leva livet och vara unga innan de skaffar barn tänker jag bara på att jag kommer vara 42 år ung när mina barn fyller 18. Att jag genom att ha blivit pappa tidigt också får min andra vår tidigare än andra. Men jag tänker också på att jag reser, lever livet och är ung även nu när jag har barn. Visst kräver det lite mer planering och visst gör jag vissa saker i mindre utsträckning – men det leder för det mesta till att när jag väl gör dessa saker så gör jag dem mycket bättre än när jag hade obegränsade möjligheter. Det här med kvantitet och kvalitet, ni vet.

När det kommer till jobbet så hade jag aldrig gjort det lika bra om jag inte hade skaffat barn. Jag erkänner gärna att det var lönlöst att försöka göra något av smällhög kvalitet de första åren. Då handlade det bara om att överleva. Men så här efter tre-fyra år, när jag har landat i en ny livsrytm, känner jag mig mycket mer kompetent. På gränsen till oslagbar. Jag hade aldrig haft den självkänslan, den tron på det jag gör och att det är rätt väg, om jag inte hade blivit förälder.

Det finns fördelar och nackdelar med alla situationer, förstås. Att få barn när du är 44, som min mamma var när hon fick mig, skiljer sig från att få barn när du är 24. Att ha ett jobb, vara företagare eller student när man får barn skiljer sig. Men jag tror att det är omöjligt att rangordna dessa situationer i en skala av bättre eller sämre. Det är helt enkelt olika situationer. Jag menar inte att det nödvändigtvis är sämre att skaffa barn senare i livet, men jag tycker att det är dumt att vänta bara för att du har fått för dig att det är bättre. Vänta för att du vill vänta, inte för att det finns något slags antagande om att det är bättre.

 

Vi kan lösa logistiken i våra liv. Oavsett om det handlar om pengar, barn, resor, boende, karriär, hobbies eller vad det nu kan vara så går det att lösa. Att få barn gör dig inte till offer för någon omständighet du inte rår för. Även när det är som tyngst och svårast leder det dig framåt i livet. Jag väljer i alla fall att alltid se på det så, och jag tror att det är i vårt eget val det ligger. Antingen ser du barn som ett hinder i livet och karriären, eller som något i livet som ger dig mer möjligheter att nå dina mål och uppfylla dina drömmar.

 

 

Läs mer:

 

Många företag har konkreta handlingsplaner för vad man ska göra när det sker en olycka eller när någon oväntat säger upp sig. Men hur ska man som arbetsgivare på bästa sätt agera när ens medarbetare blir förälder? Nu finns svaren, i TCO:s nya handbok Föräldramanualen.
Annika Falkengren och Johan Skoglund, VD för SEB respektive JM, är båda toppchefer som har lyckats med ett av chefens svåraste problem – att få ihop karriären och familjen. ”Det är det viktigaste valet du gör i ditt liv”