För Ebba är traineeprogrammet den perfekta karriärstarten
19 Feb 2016 kl: 00:00

För Ebba är traineeprogrammet den perfekta karriärstarten

Sök Lantmännens traineeprogram här!

Spännande projekt, studiebesök och en vår i Köpenhamn har svetsat samman de sju deltagarna på Lantmännens traineeprogram till sju vänner för livet.

Vad hade du förväntat dig, och hur blev det?
– Traineeprogrammet var mycket mer väletablerat än vad jag hade förväntat mig. Inte minst i koncernledningen. Alla visste vilka vi var och har tagit sig tid för oss och det är en sanslös förmån att få tillgång till och inblick i hela koncernen. Traineeprogrammets syfte är en satsning på långsiktig ledarskapsförsörjning och det märks. Vi traineer blir som bryggor mellan avdelningarna i organisationen eftersom vi bygger ett stort nätverk under programmet, vilket företaget i stort också tjänar på.

”Det handlar alltid om människor”

Vilket projekt var roligast?
– Det var nog när jag jobbade på Lantmännen KRAFFT som är landets största leverantör av hästfoder. Det var ett jättespännande projekt om internationella möjligheter, och som gammal hästtjej kändes det inte som att gå till jobbet, så kul var det.

Klicka här för att söka Lantmännens traineeprogram direkt! 

Har du lärt dig något oväntat?
– Det gäller att få med sig människor annars kommer du ingen vart med ett projekt. Det borde man fokusera ännu mer på under studietiden. Lantmännens olika delar skiljer sig stort, men människorna är genomgående väldigt jordnära. Under antagningsprocessen kom jag alltid hem med positiv energi och för mig säger det mycket om atmosfären på Lantmännen.

Hur ser det ut just nu?
– Nu är jag Category Specialist och driver ett antal kampanjlanseringar. Det är en förmån att komma in i ett seniort team, de har höga förväntningar och man lär sig väldigt mycket väldigt snabbt av dem. Jag tror inte jag fått jobbet utan att ha varit trainee, mitt team fick en chans att lära känna mig lite sedan innan. Efter fyra uppdrag på 15 månader, alltid ny på jobbet, ska det bli skönt att få landa i en roll nu.

Sugen på Lantmännens traineeprogram? Klicka här för att ansöka!