Finaldags: Vem blir årets kvinnliga ledare?
19 Nov 2015 kl: 00:00

Finaldags: Vem blir årets kvinnliga ledare?

Utmärkelsen ska öka andelen kvinnor på ledande positioner i näringslivet. Här spelar personlighet och erfarenhet stor roll och deltagarna sitter redan på meriter som öppnar upp många dörrar ut i arbetslivet. Urvalsprocessen genomfördes av rekryteringsföretaget Proximo ihop med andra partnerföretag där de väljer ut 20 kvinnor som erbjuds att delta i utvärderingsprocessen.

– Jag sökte Female Leader engeneer för att få den unika möjligheten att lära känna några av Sveriges ledande bolag bättre och att få chansen att utmanas och inspireras av den spännande rekryteringsprocessen, säger Elisabeth Bergman, en av deltagarna, i ett pressmeddelande.

Läs också: Hon efterlyser fler kvinnliga ingenjörer.

Deltagarna fick genomgå olika typer av intervjuer, personlighetstester och gruppcase som har hjälpt juryn att hitta de tio finalisterna. Dessa får nu chansen att presentera sig själva framför en jury bestående av rekryterande chefer från partnerföretag och Proximo för att de sen en vecka senare kunna utse en vinnare i årets Female Leader Engineer under högtidliga former.

– Det har varit långt ifrån lätt att välja ut tio finalister från årets starka startfält. Vi i juryn har jobbat stenhårt för att kunna hitta topp tio och ser verkligen fram emot det som återstår av rekryteringsprocessen och jakten på vinnaren säger Hulda Thorbjönrsdottir, ansvarig för rekryteringen inom Female Leader Engineer.

De tio finalisterna i Female leader Engineer 2015:

Gabriella Hjält, Linn Hantoft, Sofie Jonsson, Emma Woxlin, Jenny Mattsson, Elisabeth Bergman, Frida Wikman, Lina Aglén, Cecilia Friström och Bianca Partanen Dufour.

Vad vinner man?

Vinnaren får ett skräddarsytt traineeprogram hos flera partnerföretag och alla deltagare får chansen till personlig utveckling och en nära kontakt med företagen genom hela tävlingen. Vinnaren utses den 1 december och hela processen går att följa på www.femaleleaderengineer.se.