11 Okt 2011 kl: 00:00

Fertilitetstjänster och kreativa rum – här är framtidens löneförmåner

 

Stefan Nilsson – Trendexpert på Trendgruppen

– Jag tror att det kommer att handla mycket om det kreativa rummet och förmåner som passar den enskilde individen. En viktig uppgift för företag kommer att bli att hitta sätt att uppmuntra de kreativa tankarna. Du kanske får tusen kronor i kreativitetspengar en termin, som du får använda till en krokikurs eller något annat som passar dig och kompletterar ditt arbete. Tittar du på coola företag som till exempel Google är det ofta företag där du får utveckla den kreativa förmågan. Det är något vi kommer att vilja ha mer av.

 

 

Åke Lundén – En av grundarna av Flexpay

− I takt med att det blir tuffare att rekrytera kommer det att bli allt vanligare att erbjuda personalbil eller hembil. Den tendensen ser vi tydligt redan i dag. Andra viktiga frågor som kommer att ligga framåt i tiden är hälsa och pension. Det kan till exempel handla om möjligheter i form av extrapension eller att få sjukvården avdragsgill. Utbudet av privata hälsotjänster växer snabbt. Redan i dag erbjuder flera aktörer hälsotjänster i form av till exempel fertilitetstjänster, kirurgi och ögonoperationer.

 

 

Lena Granqvist – Doktor i nationalekonomi

− Den allmänna trenden just nu är att fokus flyttas mer till individen. På förmånsområdet kommer vi att se fler individanpassade förmåner och tjänsteförmåner där du som anställd kan välja det som passar just din livssituation, både jobbmässigt och i fråga om livsstil. Lite längre fram kan det handla om personlig utveckling för att utvecklas som människa, utan att det behöver ha direkt anknytning till jobbet. Sedan är det givetvis konjunkturberoende, men det finns egentligen inga gränser för vilka förmåner du kan erbjuda.

 

 

LÄS MER:

 

Så får du en ny Iphone från jobbet
Det blir ingen Iphone 5, men väl en 4S. Så här skaffar du den som löneförmån.

» Löneförhandla dig till en Iphone eller ett SL-kort

 

 

Höj lönen i höst – ALLT inför lönesamtalet
Största misstaget, hur du ska förbereda dig, bästa argumenten – lär dig löneförhandla som en vinnare!

» 8  grymma tips inför lönesamtalet