Fem böcker som boostar din karriär
31 Mar 2015 kl: 00:00

Fem böcker som boostar din karriär

Studieteknik – så lyckas du med dina studier

Av: Håkan Fleischer

Pedagogen och författaren Håkan Fleischers bok landade nyligen på butikshyllorna. ”Studieteknik” vänder sig till dig som vill bli bättre på att vaska fram viktig information ur stora mängder text, och innehåller en femstegsmodell som ska hjälpa dig att hitta en effektiv strategi för att bearbeta kurslitteraturen. Håkan Fleischer ger dig också tips om tidsplanering, anteckningar, tentaplugg och muntliga presentationer.

Hjärnsmart – din guide för ett lugnare och lyckligare (arbets)liv

Av: Boel Swartling

Höga krav, stress och på tok för mycket jobb. Det är verkligheten för allt fler svenskar när samhället rör sig i ett allt snabbare tempo. Våra sinnen bombas oavbrutet med information och intryck från en mängd olika kanaler – vilket de inte skapta för över huvud taget. Med ”Hjärnsmart” vill civilekonomen Boel Swartling hjälpa dig att använda din mentala energi på ett smart sätt som hjälper dig att bli mer effektiv på jobbet. Vare sig det handlar om att döda onödiga tidstjuvar eller varva ned mellan jobbpassen kan du vara säker på att hitta något nyttigt i denna bok.

Helvetesveckan

Av: Erik Bertrand Larssen

Välkommen till en vecka som fallskärmsjägare! Erik Bertrand Larssen är norrmannen bakom denna utmanande bok, som syftar till att ersätta ditt gamla jag med ett nytt, bättre dito. ”Helvetesveckan” passar utmärkt till de som vill förändra sina liv, men saknar ork och motivation för att göra slag i saken. Under en vecka ska du ta tag i allt på en gång: Gå upp tidigt och lägga dig i tid, träna hårt, var glad och positiv, hitta ditt fokus och nya goda vanor. Låter det jobbigt? Ja. Låter det vettigt? Det är upp till dig.

Att skriva en bra uppsats

Av: Lotte Rienecker och Peter Stray Jørgensen

Ah, den fruktade uppsatsen. Ofta är den en av de viktigaste momenten i din utbildning, i alla fall på C- eller D-nivå, och det gäller att hålla tungan rätt i mun under hela processen! ”Att skriva en bra uppsats” tar upp allt kring uppsatsskrivandet, från skrivprocesser och problemformulering till källhantering och språkhantering. En nyttig bok i varje ambitiös students bokhylla, med andra ord. Med denna lektyr vid din sida har du alltid någonstans att vända dig om du kör fast.

Från klarhet till klarhet

Av: Erik Wahlin

Trött på att gå runt i gamla hjulspår och känna att du har mer att ge? Att du är ämnat för något större eller annorlunda jämfört med det du sysslar med just nu? ”Från klarhet till klarhet” vill uppmuntra till nya tankebanor och inspirera dig att nå fram till den potential du inte får utlopp för i dag. Erik Wahlin är bland annat utbildad inom ledarskap, ekonomi och kommunikation och tror sig besitta den visdom som kan få dig att ta nästa steg i livet och karriären.