Fem anledningar till varför din karriär går bättre när du lever från ditt hjärta
20 Nov 2019 kl: 00:00

Fem anledningar till varför din karriär går bättre när du lever från ditt hjärta

De flesta vill leva från hjärtat, för det är helt enkelt det som känns bäst, både för sin egen skull men även för omgivningens skull. Problemet är att det är svårt att stanna kvar i hjärtat om du ”bara” använder en god intention. Det är när det stormar runt omkring dig som du vill kunna stå stadigt och kunna fatta bra beslut även då.

Att lära sig hur det går till tar en stund, men när du väl lärt dig dessa tydliga och effektiva tekniker så behöver du bara 3–4 minuter om dagen för att få tillgång till den hjälp som finns inom dig själv.

 1. Du fattar bättre beslut

  När du har tillgång till ”din inre kompass” och lärt dig lyssna på den, då kan du alltid vara trygg i att du fattar snabba och rätt beslut. Att kunna fatta bra beslut, även i stridens hetta, är viktigt.

 2. Du blir mer effektiv

  När du litar helt på dig själv och på dina beslut blir du mer effektiv. Även din självkänsla och ditt självförtroende stiger i takt med att du kan stanna kvar i din inre balans.

 3. Du mår bättre och orkar mer

  Välmående och inre balans blir en naturlig del i din vardag, även för den som arbetar hårt i ett tufft tempo.

 4. Du har roligt på jobbet

  Ja, det är viktigt att ha roligt på jobbet, att trivas både med sig själv och med sitt arbete. När du lever från ditt hjärta stannar du inte kvar i frustration eller irritation, du väljer medvetet vad du vill lägga din energi på, och bryter enkelt när du är på väg in i en reaktion som du inte vill ha, just där och då.

 5. Du blir bättre på att hantera stress

  Just stresshantering och gränssättning är mycket enklare för den som har en hög nivå av kärlek till sig själv. Att sätta gränser och kunna ställa krav är viktiga egenskaper för de flesta som arbetar i ett högt tempo och med stor motivation. En bonus är också att du inte oroar dig på samma sätt som tidigare, du vet att du alltid gör så gott du kan och känner dig nöjd med det. Du jämför dig heller inte med dina kolleger, utan ser mer till att du är nöjd med din egen prestation. När du är nöjd med det du utför i ditt arbete, då är också de flesta väldigt nöjda med resultatet av det.


av: Susanne Jönsson