Fejka dig till framgången
23 Okt 2013 kl: 00:00

Fejka dig till framgången

Coachen och föreläsaren Lisa Ekström har tagit emot flera priser för sitt annorlunda sätt att sprida energi, effektivitet och arbetslust, och nyligen utsågs hon till en av Sveriges hetaste föreläsare av tidningen Chef.

 

Varför sinar energin på hösten?

– Vi har skapat en bild av att vardagen ska vara jobbig. Genom att upprepa det för oss själva kan det lätt bli en självuppfyllande profetia. Många tycker egentligen att det är skönt med vardag och rutiner, men det säger vi sällan.

 

Brukar du själv känna dig trött på hösten?

– Jo, men väldigt sällan. För mig handlar det om att göra ett aktivt val. Jag har bestämt mig för att vara en person som har lite mer energi och ser till att göra saker som ger mig det. Att titta på tv är inte avkoppling för mig även om det kan vara det för någon annan. Jag mår bäst av att aktivera mig på många olika sätt. Ibland går det lätt och ibland är det lite tuffare. Men jag vill må bra och då krävs det en insats även när det är lite svårare.

 

Hur gör du för att hålla energinivån uppe?

– Jag ser ofta mitt liv som The Truman show där jag är Jim Carrey. Genom att tänka att jag är filmad i vardagliga situationer skapar jag ett roligare liv och är den personen jag vill vara. Ingen vill vara tråkig, sur och slö på film. Det funkar för mig.

 

Vad har du för andra tips för att hålla energin uppe hela hösten?

– Allt handlar om aktiva val och att vara lekfull. När du inser att det är du själv som bestämmer hur du ska må har du kommit långt. Betygsätt din dag redan på morgonen och bestäm att du ska vara en 10:a hela dagen. Det går också bra att fejka. Vaknar du och känner dig trött kan du låtsas att du är pigg, peppad och glad. Med stor sannolikhet blir du det. Eller varför inte fira att det är fredag på en tisdag?

 

Var får du dina annorlunda idéer ifrån?

– Mina tre barn. Idéer från barndomen är jättebra att använda i vuxenvärlden, som att ha utklädningsdagar, tävlingar eller olika temadagar. Så länge fokus ligger på att prestera och nå resultat är det fritt fram att hitta på olika sätt att förgylla vardagen på.

 

Lisas 3 tips:

Betygsätt din dag redan på morgonen, bestäm dig för att vara ditt allra bästa jag och var en 10-poängare.

 

 

Gör något utanför din egen trygghetszon, våga testa innan du säger att en idé inte fungerar.

 


Samla ”liv”.
Tänk att du har en livsindikator av samma slag som finns på dataspel det finns saker som ger liv och det finns saker som tar liv. Fyll på med liv så att du inte får ”game over”.

 

Läs också:

Så blir du ditt bästa jag – här och nu

7 sätt att locka fram kreativiteten

Så blir du nöjd med livet – filosofen Bengt Brülde förklarar