”Familjens jurist satsar mycket på utveckling”
31 Okt 2012 kl: 00:00

”Familjens jurist satsar mycket på utveckling”

Uppdrag Jurist Med 35 kontor och över 190 medarbetare runt om i Sverige är Familjens jurist den ledande aktören inom humanjuridik. Cecilia Laveson beskriver sin byrå som ett väloljat maskineri där familjen alltid är i fokus.

Efter att Cecilia Laveson både arbetat på affärsjuridisk byrå och suttit ting stod det klart: Hon ville hjälpa människor att föra sin talan och det var humanjuridik hon ville syssla med. I dag driver hon processer på Sveriges största byrå för familjejuridik.

 

Varför valde du Familjens jurist?

– Här får jag ägna mig åt allt inom familjejuridiken, allt från ­testamenten till vårdnadstvister. Familjens jurist är i särklass störst inom sitt område vilket ger ett brett spektra av uppdrag men framför allt kände jag redan under anställningsintervjun, att det finns ett brinnande engagemang här.

 

Du började din karriär på en affärsjuridisk byrå, hur skiljer det sig från att arbeta här?

– Här är man väldigt mån om att medarbetarna ska få balans mellan jobb och privatliv. De flesta av oss har barn och vi uppmuntras att hålla oss till en arbetstid på 40 timmar i veckan. Vi har en enorm effektivitet mellan klockan åtta och fem så att vi sedan kan ägna oss åt vår egen familj och fritid.

 

Vad arbetar du med för uppdrag just nu?

– Just nu arbetar jag med en vårdnadstvist, i vilken vi har muntlig förberedelse i tingsrätten om ett par veckor. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande och bjuder på fart och fläkt. På morgonen kan jag skriva en stämningsansökan, på eftermiddagen ett yttrande till domstolen, för att därefter träffa en ny klient.

 

Vad är det bästa med ditt arbete?

– När människor kommer till oss har oftast något hänt i deras liv, kanske har en närstående avlidit eller kanske ligger klienten i skilsmässa. En viktig del av jobbet handlar om att kunna möta människor i svåra situationer, något som kräver att du är lyhörd, har fingertoppskänsla och faktiskt uppskattar det personliga mötet. Att som ombud få argumentera för din klients sak känns väldigt meningsfullt och jag uppskattar känslan av att ha gjort skillnad för någon vid dagens slut.

 

Hur satsar Familjens jurist på sina medarbetare?

– Företaget satsar väldigt mycket på utbildning och utveckling, som nyanställd får du tidigt vara med i hela arbetsprocessen. Så sent som förra veckan gick vi en intern kurs i internationell privaträtt. Det finns en oerhörd kompetens inom företaget, och dörren är alltid öppen för den som vill ställa frågor om allt från juridiska spörsmål till hur du ska agera i rättssalen.

Text: Lina Hovling