Facebook-chef: ”6 sätt att imponera på intervjun”
24 Feb 2017 kl: 00:00

Facebook-chef: ”6 sätt att imponera på intervjun”

Oavsett vilken typ av jobb du söker så är det viktigt att imponera under intervjun. Miranda Kallinowski är den globala rekryteringschefen för Facebook, hennes jobb är att anställa personer som kan bygga inför framtiden. I en intervju för Business Insider beskriver hon de 6 nyckelfrågor du bör öva på för att sätta intervjun.

Tänk på värderingarna

Se till att koppla samman dina egna erfarenheter med företagets centrala värderingar och mål. Facebook letar till exempel efter personer som är kreativa och älskar att bygga nytt.

Ge detaljer

via GIPHY

— Det kommer aldrig gynna dig att vara vag – rekryterare kommer att vilja höra detaljerade och konkreta exempel på hur du löser problem, och det är den din tankeprocess som är mest relevant, säger Miranda Kalinowski till Business Insider.

Ha självförtroende, våga vara ärlig

via GIPHY

Var din egen talesperson, och våga börja om ifall du snubblar under intervjun. Att erkänna att du behöver börja om kan göra att du vinner pluspoäng för din öppenhet.

För ett samtal

Det är helt essentiellt att vara ordentlig förberedd – men se till att du alltid tar dig an intervjun som ett dynamiskt samtal, och undvik att bara rabbla upp inlärda fraser.

Visa din entusiasm

via GIPHY

— Du behöver hitta ett sätt att uttrycka din entusiasm inför din intervjuare, säger Miranda Kalinowski och nämner ett exempel där en kandidat var så pass entusiastisk över att jobba på Facebook att hen erbjöd sig jobba gratis.
— Även om vi aldrig skulle gå med på ett sådant anbud gav det en tydlig signal på kandidatens entusiasm, säger Miranda.

Gör din hemläxa

Ta reda på hur företagets rekryteringsprocess ser ut och vad de kommer att vara ute efter när du pratar med dem. Det finns alla möjligheter i världen att lära dig mer om din potentiella arbetsplats innan du går på intervjun. Större företag som Facebook har till exempel, egna karriärsajter med resurser för att hjälpa dig på traven.