16 Nov 2012 kl: 00:00

Få toppcheferna att gilla ditt CV

 

Vill du få toppchefen att nappa på ditt CV – gör så här:

 

1. Gör CV:t överskådligt.

– Jag gillar CV:n där skaparen har tänkt till visuellt. Det ska vara enkelt för mig att få en översikt över arbetslivserfarenhet, utbildning och övriga talanger. Foto är ett plus – då blir det genast mer personligt.

/ Anna Gullstrand, vice vd, Deasign

 

 

 

Cecilia Kocken, skriva cv, cv-tips, toppchef2. Visa att du vill och vågar.
– Jag gillar att man vågar gå sin egen väg och kan visa att man inte är rädd för att kämpa för det man vill och tror på.

/Cecilia Kocken, global brand manager oral care, Procter and Gamble

 

 

 

 

3. Lyft fram dina resultat och det du kan.
– Hur väl man lyckas beskriva vilka kompetenser och resultat man har förskansat sig på respektive CV-punkt är viktigt. Vad har du lyckats med och varför? Sedan får gärna ett CV innehålla något oväntat och udda. De mest intressanta personerna är alltid de som har motsatsförhållanden i sin personlighet eller sin erfarenhet.

/ Jessica Löwenhielm, marknadschef, If skadeförsäkring

 

 

 

4. Tryck på kundkontakt-erfarenhet.
– Det varierar självklart beroende på vilken tjänst personen söker. Överlag värderar jag dock att man någon gång under sitt liv har jobbat i något serviceyrke där man har haft mycket kundkontakt (hotell, restuarang, cafe etc). Att vara tillmötesgående och vilja gå en lite längre väg för sina kunder tycker jag är mycket viktigt.

/ Mernosh Saatchi, grundare och vd, Humblestorm

 

 

5. Visa att du har driv och tar ansvar.
– Hos en junior person söker jag alltid efter driv och en hög grad av ansvarstagande, både när det gäller studieresultat och parallella engagemang. För någon mer senior söker jag efter samma saker, men med tillägg i form av teknikmässig bredd och djup samt affärsmässig förståelse ur branschperspektiv.

/ Lina Hagman, Sverigechef och partner, Netlight consulting

 

 

 

 

LÄS MER

 

 

Innehållet i all ära, men första anblicken säger mer än du tror. Shortcut hjälper dig att charma rekryteraren med ett snyggt och prydligt CV. Så här får du arbetsgivaren på fall.

 

Att sticka ut från mängden känns som ett måste för att rekryterare ska lägga märke till ditt CV. Men att bli alltför kreativ kan ge en enkelbiljett ner i papperskorgen. Så här undviker du blindskären.