Expertsvar: Virus på min externa hårddisk?
15 Nov 2011 kl: 00:00

Expertsvar: Virus på min externa hårddisk?

Frågan:

”Min dator har varit långsam en längre tid och idag hittade mitt virusprogram ett virus som det säger sig ha förstört. Jag har en extern hårddisk som jag ansluter till daton till och från för att säkerhetskopiera mina filer. Kan viruset ha spritt sig till den externa hårddisken också så att jag bör virussöka den med? Och hur gör jag i sånt fall det?”

 

 

Expertsvar – IT-experten Johan:

Viruset kan mycket väl ha spritt sig så det är en bra idé att kontrollera den externa disken också. Koppla in hårddisken, öppna antivirusprogrammet och välj ”Kontrollera alla enheter” eller ”Scanna alla enheter” eller liknande så kontrollerar programmet alla externa diskar. Innan du för kontrollen så se till att du kommer påt filerna på din externa enhet så den är rätt inkopplad.

Med vänlig hälsning
Johan, IT-expert Shortcut

 

 

Johan Andersson

Johan är gymnasieingenjör och har läst systemvetenskap, har arbetat i 15 år som konsult och systemadministratör på Dustin, Virtus Data (nuvarande Kerfi) och driver sedan 2004 det egna bolaget Itsnillet som sysslar med infrastrukturlösningar, drift och support inom it.

» Läs fler frågor Johan har svarat på eller ställ din egen här

 

 

 

LÄS FLER EXPERTSVAR HÄR:

 

Går det att stoppa tiden?

”Det känns som att måndagsångesten knappt hunnit greppa tag i en innan fredagen är där igen.”
» Expertens tips på hur du minskar stesskänslan

 

Satsa på högre examen för att få jobb?
”Jag undrar om det innebär ökade möjligheter att få jobb om man satsar på högre teknisk examen?”

» Då kan en högre examen vara fördelaktig

 

Flytta filer mellan PC och Mac?
”Har hört att det kan krångla när man flyttar filer mellan PC och Mac. Stämmer det och hur löser man det i sånt fall?”
» Så undviker du att filerna kraschar

 

Hur slutar jag stress-stamma?
”Jag är en arbetssökande civilekonom som undrar hur man kommer i kontakt med nätverk för civilekonomer?”
» Här hittar du nätverket

 

 

LÄS ELLER STÄLL DIN EGEN FRÅGA:

”Hur mycket borde jag få i lön?”, ”Hur får jag mer tid?” eller ”Hur lyckas jag med Mindfulness?”
» Läs senaste expertsvaren och ställ en fråga här

 

Alla medlemmar kan läsa expertsvaren men endast premiummedlemmar kan ställa frågor till experterna.

Inte premiummedlem? Bli det här!