Expertsvar: Vilka glasögonbågar passar mig?
27 Dec 2011 kl: 00:00

Expertsvar: Vilka glasögonbågar passar mig?

Frågan:

”Jag letar efter nya glasögon och skulle vilja skaffa två snygga par att kunna variera med. Jag har som alltid beslutsångest och har svårt att välja. Vilka kan du rekommendera, är det några som är mer inne?

 

Jag har ett ganska ovalt/avlångt ansikte. Funderar på runda men vet inte om jag kommer se lite för tantig ut?”

 

 

Expertsvar – stilexperten Kristina:

Det här med glasögon kan verkligen vara lite knepigt. Glasögon är ju något väldigt personligt och det gäller att du känner dig bekväm i de bågar du i slutändan väljer.

Eftersom du har ett lite ovalt och avlångt ansikte så tycker jag du ska sats på ett par bågar som hjälper dig att skapa ett intryck av en mer ”balanserad” ansiktsform. Du bör därför välja ett par bågar som är något vidare än den redaste delen av ditt ansikte. Du kan också gärna ha lite lägre eller kraftiga skalmar. Detta gör också att ansiktet inte uppfattas som lika avlångt.

När det gäller formen på själva glasögonen så kan du egentligen välja fritt. Men en generell regel brukar vara att ju mjukare ansiktsdrag du har, desto bättre passar du i lite rundare former. Det innebär att har du t.ex. mjukt formade läppar, rundade ögonbrun och en inte alltför rak näsa så passar du bäst i lite rundare glasögon. Är dina drag mer raka så passar du bättre i lite kantigare/rektangulära former.

Jag tycker inte att man ska styras av något speciellt glasögonmode utan du ska – precis som jag skrev i början – välja utifrån din egen smak och personlighet.

En sista rekommendation är att ta dig lite tid när du letar. Gå till olika butker och testa olika former och material och ha gärna med dig en kompis som smakråd. Ett annat råd är att låna med dig några bågar hem och testa till olika kläder och färger.

Lycka till med ditt val!
Kristina, stilexpert Shortcut

 

 

Kristina Söderqvist

 

Kristina Söderqvist hjälper dig med råd och tips kring kläder, shopping och hur du kan förstärka ditt personliga varumärke genom det yttre. Hon svarar kan svara på frågor om alltifrån klädkoder, hur man kan kombinera olika plagg och hur du bygger upp en arbetsgarderob till frågor om specifika plagg eller accessoarer.

» Läs fler frågor Kristina har svarat på eller ställ din egen här

 

 

 

LÄS FLER EXPERTSVAR HÄR:

Bli bättre på markandsföra mig själv?

”Jag svarar gärna på rekryterarens frågor, men kan tycka att det känns jobbigt att ”sälja in” mig själv.”
» Så får du fram dina kvaliteer på intervjun

 

Hur hanterar jag den nya positionen?
”Min nya position innebär mer ansvar på jobbet och personalansvar för ett par personer.”

» Så gör du rätt… genom att göra fel!

 

Hur skyddar jag min PC?
”Nu har jag för tredje gången fått in nått virus i min PC och jag blir så less på det!”
» Expertens tips på bra program och tjänster

 

Hur får jag igång en frukostvana?
”Jag äter i princip aldrig frukost, dricker möjligtvis en kopp kaffe i farten men inte mer.”
» Därför bör du äta frukost – och så kommer du igång

 

 

LÄS ELLER STÄLL DIN EGEN FRÅGA:

”Hur mycket borde jag få i lön?”, ”Flytta filer mellan PC och Mac?” eller ”Satsa på högre examen för att få jobb?”
» Läs senaste expertsvaren och ställ en fråga här

 

Alla medlemmar kan läsa expertsvaren men endast premiummedlemmar kan ställa frågor till experterna.

Inte premiummedlem? Bli det här!

 

Jennie Gotsis kan svara på dina frågor kring argumentation, presentationsteknik och framträdande.
− Retorik är min passion och jag har i sju år drivit mitt företag Tala Tydligt där jag tränar dig i att vara beredd även när du inte är förberedd, berättar hon.