Expertsvar: Vad ska jag lägga krutet på?
21 Jan 2013 kl: 00:00

Expertsvar: Vad ska jag lägga krutet på?

Frågan:


Hej!
Jag har flera anställningsintervjuer inbokade framöver men tyvärr ingen jättebudget att köpa någon snygg garderob. Eftersom jag nyligen blev klar med min utbildning har jag inte heller så mycket att bygga vidare på. Visst, någon okej kostym, men inte mycket mer än så.

Om jag ska satsa på EN grej som gör att jag ser ut som den kompetenta person jag faktiskt är, vad tipsar du om då?

Mvh
Anders

 

Expertsvar – stilexperten Kristina:

Hej Anders!
Grattis till din slutförda utbildning!

Den detalj du absolut ska satsa på är skorna. Det spelar nämligen ingen roll hur fina kläder du har om du inte har snygga och välvårdade skor. Slitna, ovårdade skor sänker hela intrycket, medan ett par snygga skor kan höja statusen på resten av din outfit.

 

Mitt råd är därför att du inför kommande anställningsintervjuer ska lägga krutet på ett par snygga skor. Vilken färg (brunt eller svart) är en smaksak, men de flesta tycker att de har mest användning för svarta skor. De passar till alla typer av färger på den övriga klädseln.

Skor finns i alla prisklasser. Det viktigaste är att du verkligen sköter om dina skor så att de håller länge. Smörj in regelbundet så att skinnet förblir smidigt och inte spricker, ta bort smuts och saltränder varje dag, använd gärna skoblock när skorna ”vilar” och sula regelbundet om dem.

Lycka till på intervjuerna!
Kristina Söderqvist, stilexpert