Expertsvar: Hur får jag bort svettlukt i kläder?
29 Maj 2012 kl: 00:00

Expertsvar: Hur får jag bort svettlukt i kläder?

Frågan:

Jag är jätteledsen. När jag var i Danmark hittade jag en jättefin bomullskappa/skjorta från Betsey Johnson. Jag provade den och den satt perfekt och självklart köpte jag den.

Till min besvikelse märkte jag att den luktade svett under armarna efter att jag hade haft på mig den ett tag. Som att min värme aktiverade svettlukten. Och det hjälper inte att tvätta den!

Vad ska jag göra? Finns det hjälp? Jag har hört att ättikssprit kan ta bort lukten, men hur gör jag då? Ytterst tacksam för svar!

 

 

 

Expertsvar – Stilexperten Kristina:

Att få bort svettlukt kan ibland vara lite knepigt. Det mest beprövade sättet är- precis som du är inne på – att använda ättikssprit.

Lägg plagget i vatten blandat med ättissprit innan tvätt. Alternativt kan du ha ättikssprit när du kör förtvättsprogammet på tvättmaskinen. Tvätta sedan plagget som vanligt.

Det här är det mest effektiva sättet att få bort lukten. Ett annat sätt är att köpa ett antidoftmedel som du bara sprayar på. Det finns lite olika varianter av sådana medel, bl.a. finns det ett som heter Febreze.

De klassiska sätten att lägga plagget i frysen i några dagar eller att använda galltvål kan du hoppa över. Lukten lär inte försvinna av det.

Lycka till!
Kristina, stilexpert Shortcut

 

 

 

Kristina Söderqvist

Stilexperten Kristina Söderqvist hjälper dig med råd och tips kring kläder, shopping och hur du kan förstärka ditt personliga varumärke genom det yttre. Hon brinner för sitt jobb som stilrådgivare och personal shopper.

» Läs fler frågor Kristina har svarat på eller ställ din egen här

 

 

 

LÄS FLER EXPERTSVAR HÄR:

Hej Astrid! I mitt jobb ingår många resor med övernattning. Till exempel åker jag ofta hemifrån vid 05.30 och kommer hem igen kl 20.00 dagen efter. I detta ingår cirka 14 timmars resande, men min arbetsgivare vill inte betala för den tiden….
Hej Kristina! Vilken härlig person du verkar vara! 🙂 Jag tänkte höra med dig om du har något tips (hade problem hela vintern och vill vara förberedd inför nästa) för hur man kan hålla sig varm om huvudet utan att behöva dra på sig en mössa so…
Hej Håkan! Vilka är dina bästa tips när det gäller personligt brev? Vad är det mest effektiva (sett till resultat) sättet att skriva ett personligt brev på, enligt din erfarenhet? Ska man skriva långt eller kort? Hur säljer jag in mig själv …