Evelina Lindgren blev Årets unga VD
10 Nov 2015 kl: 00:00

Evelina Lindgren blev Årets unga VD

aPak är ett familjeägt företag som tillhandahåller förpacknings- och logistikprodukter. De har funnits i branschen sedan 1917, alltså nästan hundra år. Under dessa 100 år har de etablerat sig som ett av Sveriges största och äldsta emballageföretag. Kanske inte helt lätta skor att fylla för en ung vd, men Evelina, som tog över som vd förra året, har klarat detta med bravur.

Vill du bli chef? Beskriv dig så här i cv:t.

Juryns motivering lyder:

”Årets Unga VD har under sitt första år på posten lyckats göra företagets 60 medarbetare engagerade i bolagets långsiktiga mål, utveckling och lönsamhet genom att införa ett helt nytt arbetssätt. Vd:n har därmed vänt en nedåtgående trend och ökat lönsamheten med 490 procent. Samtidigt har denna unga företagsledare genomfört en sammanslagning av två bolag och skapat ett nytt modernt varumärke, utan att förlora familjeföretagskänslan. Att ha roligt på jobbet är ett av de viktigaste målen för ”aPak-familjen.”

Shortcut ringde upp Evelina för att fråga hur det känns att vinna Årets Unga VD 2015.

Grattis Evelina! Hur känns det?
– Tack! Det känns fantastiskt roligt! Jag är superglad och väldigt stolt över aPaks prestation. Även om priset är till mig i min roll som VD hade jag aldrig fått det utan alla fantastiska medarbetare.

Hur kommer du jobba på i fortsättningen?
– Jag ser detta lite som ett kvitto på att jag är på rätt väg i mitt ledarskap och att vi gör rätt saker på aPak gentemot våra kunder. Så vi kommer helt enkelt att fortsätta som vi gör nu, vilket innebär att vi ständigt vill bli bättre och hela tiden vill fortsätta utvecklas.

Hur ska du fira?
– Jag skickade precis ut mail till alla på aPak om att vi ska äta gemensam lunch på fredag för att fira vår vinst – så det blir det. Sedan är jag alldeles för bra på att aldrig vara nöjd och alltid vilja framåt – så jag ska faktiskt försöka passa på att bara njuta en stund.