“Espresso House vill ha dig – inte ditt cv”
CV-hjälpen 13 Jul 2018 kl: 00:00

“Espresso House vill ha dig – inte ditt cv”

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Espresso House.

För att höra mer om hur det är att jobba på Sveriges största kafékedja träffade Shortcutredaktionen Coffee Shop Manager Denitsa Zheleva, Baristan Linn Hejdenberg och Assistant Manager Danie Hällström som tillsammans driver shoppen på Vasagatan.

Att det finns ett intresse för kaffe är ett plus, men för många utvecklas intresset till en passion efter att ha jobbat ett tag – kaffekulturen hänger ofta ihop med intresset för människor och relationer, som är en av företagets grundpelare.

– Gemensamt för oss som jobbar här är nog nyfikenheten – vi inspireras av varandra, säger Linn.

Sök jobb på Espresso House utan CV här!

Varje roll i ett team har sin dedikerade uppgift. En Coffee Shop Manager som ansvarar för personal och drift och en skiftledare som överser teamets dagliga arbetsuppgifter. Självklart är inget team komplett utan de gäng Baristor som serverar nybryggt, egenrostat kaffe till den stadiga strömmen av fikasugna kunder.

Denitsa Zheleva, Coffee Shop Manager.

 

Gemensamt för alla anställda är känslan för service och att det finns ett genuint intresse för nya människor och möten. Det är lika viktigt att vara intresserad av sina kollegor som av gästerna. På en arbetsintervju hos Espresso House är det nämligen attityden och inställningen som värdesätts –  inte din bakgrund och erfarenhet.

– Allt det praktiska går att lära sig så länge det finns en vilja och ett driv, menar Linn och fortsätter:

–  Det finns inga hinder om man vill klättra till en ny roll.

För att känna sig trygg i yrket får alla nyanställda på Espresso House, oavsett befattning inom företaget, gå en särskild Baristautbildning där man lär sig grunderna i att göra olika sorters kaffe. Men det mesta lär man sig “den hårda vägen” genom att kastas in i jobbet direkt och improvisera i stunden.

Linn Hejdenberg, Barista.

 

–  Folk här är bra på att lära ut kunskap och föra det vidare till andra i teamet – det sitter i företagets DNA att utveckla kollegorna, säger Linn.

Många anställda har avancerat och klättrat till nya positioner inom företaget på kort tid. En resa som verkligen sticker ut är Assistant Coffee Shop Manager Danie Hällströms – på bara några månader har han avancerat från Barista till Assistant Coffee Shop Manager.

– Från början ville jag bli Master Barista eftersom jag älskar kaffe, men jag blev inspirerad av min chef som tyckte att min personlighet passade för en ledarroll. Min nuvarande titel är Assistant Coffee Shop Manager men mitt långsiktiga mål är att bli distriktschef, avslutar Danie Hellström.

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Espresso House.