”Engagemanget för jämställdhet gör mig stolt och glad”
31 Maj 2016 kl: 00:00

”Engagemanget för jämställdhet gör mig stolt och glad”

Frida Polheimer inledde sin karriär på Capgemini efter civilingenjörsstudierna då hon deltog i företagets graduateprogram. Via programmet reste hon till Indien och fick då bland annat en inblick i Capgeminis starka samhällsengagemang.

– Capgemini sponsrar välgörenhetsorganisationen Naandi som driver en flickskola i Mumbai som vi fick besöka. Eleverna kommer från fattiga områden och får genom Naandi en chans till utbildning. Det var fantastiskt att få träffa flickorna och se hur Capgeminis bidrag hjälper dem att förverkliga sina drömmar, säger hon.
Efter graduateprogrammet var det självklart för Frida att fortsätta sin resa på Capgemini. Samhällsansvaret var en av anledningarna; ett tydligt uttalat fokus på kvinnor i IT-branschen en annan.

– Kvinnor är fortfarande underrepresenterade i branschen. Capgemini har ett tydligt engagemang i jämställdhetsfrågan, och det gör mig både stolt och glad. Det, och att vi har utsetts till ett av världens mest etiska företag fyra år i rad, är fördelar som jag ofta lyfter fram.

Kvinnligt nätverk gör skillnad

Utöver sitt vanliga arbete är Frida också Göteborgsansvarig för Capgeminis kvinnliga nätverk Caprifol.

– Vi anordnar två nätverksträffar per år för kvinnor inom branschen där vi minglar, byter erfarenheter och lyssnar på inspirerande föreläsningar. Föreläsningarna kan handla om allt från beslutsfattande och kroppsspråk till arbetsglädje och jämställdhet. Våra träffar är roliga, lärorika och alltid mycket uppskattade.

Internationella ansvarsprojekt

Jobbet som verksamhetsanalytiker innebär att Frida sitter som länk mellan verksamheten och utvecklingteamet där hon översätter behov till beställning. Hon arbetar i ett ansvarsåtagande, vilket betyder att kunden lägger delar av sin verksamhet i Capgeminis händer. Hon får vara med hela vägen från affärskrav till att försäkra sig om att organisationens förvaltning fungerar långsiktigt.

– Ofta är projekten internationella. Det betyder att ibland kommer världen till mig, och ibland får jag resa ut i världen, något som passar mig bra eftersom jag älskar att resa och att uppleva nya kulturer. Det är en av de stora fördelarna med att arbeta på ett globalt företag som också har globala kunder.

Frida uppskattar också den problemlösande och stödjande anda som finns på Capgemini.

– Alla medarbetare kan känna sig trygga i att Capgemini förstår vikten av att ta tillvara på och utveckla individens kunskaper, både tekniska och affärsmässiga. På så sätt känner sig alla delaktiga till att Capgemini och våra kunder når ännu högre.