En timme kaos skapade app-succé
10 Apr 2014 kl: 00:00

En timme kaos skapade app-succé

Med kontor i Stockholm och medarbetare i New York, Linköping, Lund och Malmö har Qaos hela världen som arbetsfält. Skype är deras bästa vän, som hjälper medarbetarna att hålla sig ständigt uppkopplade och tillgängliga för spontana möten runt om i världen.
– Vår företagsidé är att utveckla användbara idéer som underlättar vardagen. Visionen är att binda talanger med unika kvalitéer och idéer till att jobba med oss, säger Sebastian Lindén, vd för Qaos.

Qaos är byrån som erbjuder kompetens inom marknadsföring, ekonomi, strategi, design och PR. Företaget har kontor i Stockholm, men Sebastian och Paiame studerar i New York respektive Linköping.
– Det funkar fint! Vi sköter kommunikationen över Skype, telefon och mail. Det bästa hade givetvis varit att sitta på samma ställe. Då hade man sparat tid på att slippa mail och dåliga internetuppkopplingar, säger Sebastian Lindén.

Företaget föddes sommaren 2013, då Sebastian och Paiame bestämde sig för att ha en timmes kreativt kaos varje vecka. De diskuterade långsiktiga idéer som kunde utvecklas på mindre än en månad – allt ifrån spel till sociala nätverk.
Resultatet blev applikationen Getrid, Qaos första applansering som släpptes i dagarna.
–  Med Getrid kan du skänka och fynda saker, gratis och helt utan inloggning, säger Sebastian Lindén.

Getrid har redan gjort succé – efter bara tre dagar på App Store hade Getrid klättrat till en 13:e plats under Livsstilskategorin, en plats efter IKEA.
– Vi svenskar är bra på att återvinna, men något vi glömmer är den växande överkonsumtionen. Vi måste bli bättre på att återanvända saker och vara mer generösa, säger Sebastian Lindén.

Än så länge finns Getrid bara i Sverige, men lanserar inom en snar framtid även i USA. Qaos jobbar vidare på fler spännande projekt, och Sebastian menar att Getrid är långt ifrån det enda de släpper i år.