En kreativ start på dagen
22 Maj 2013 kl: 00:00

En kreativ start på dagen

När Richard Feigin jobbade i New York under en period fick han tips av sin svenska kompis Jesper Siöberg om att gå på eventet Creative Mornings. Han gick dit och gillade idén så mycket att han bestämde sig för att ta med den till Stockholm när det var dags att flytta hem.

– Konceptet var genialt, en kreativ och inspirerande mötesplats som alltid ska vara gratis och öppen för alla. Föreläsningarna kan handla om allt ifrån lycka till att starta eget.

 

Tillsammans med kompisen Jesper arrangerade han den första föreläsningen i Stockholm hösten 2011, sedan dess har konceptet rullat på i en väldig fart.

Creative Mornings har växt fort. Stockholm blev åttonde staden det lanserades i, nu finns det i närmare 50 städer världen över.

Grundaren till Creative Mornings, New York-bon Tina Roth Eisenberg, månar om att upplägget ska vara detsamma i alla städer. Alla är välkomna och det ska alltid vara gratis. En viktig del i detta är att det inte ska finnas någon ekonomisk vinnig, alla som jobbar med Creative Mornings gör det ideellt.

 

– En stor del av jobbet går åt till att hitta sponsorer för frukostarna och till att hitta lokaler att vara på. Vi har varit på bland annat Moderna museet, Berns,

Galleri Young Art och Scandic Hotel. Vi försöker hitta roliga lokaler i förhållande till talaren.

Richard hoppas att konceptet ska spridas till flera städer i Sverige.

– De som är intresserade av att starta upp detta i sin egen stad får gärna höra av sig till oss så kan vi hjälpa till med hur de ska gå vidare. Det innebär en hel del jobb men du får mycket tillbaka, inte minst alla människor du lär känna.

 

Creative Mornings:

När? Hålls en fredag i månaden, kl 08–09.

Vem? Föreläsningarna är öppna för alla, biljetterna är gratis och släpps måndagen samma vecka.

Läs mer? och anmäl dig på facebook.com/cmsthlm.