En jordnära organisation med stora karriärmöjligheter
6 Apr 2018 kl: 00:00

En jordnära organisation med stora karriärmöjligheter

Henrik Nilsson hade först inte tänkt sig en tjänst som kontorschef på LRF Konsult. Men när hans chef slutade på kontoret i Hässleholm fick han frågan om att bli tillförordnad kontorschef tills de hittade en permanent lösning.
– Först såg jag det som en stor utmaning eftersom jag bara hade jobbat några år – och dessutom var jag näst yngst. Men samtidigt tänkte jag att det är en bra erfarenhet och någon måste ju ta på sig ansvaret tills vidare, säger Henrik.

Berätta, vad hände sedan?

– Efter en rekryteringsprocess där jag blev erbjuden tjänsten trots att jag inte sökte den, kom vi fram till att jag efter ett och ett halvt år som tillförordnad skulle bli kontorschef. Det tog ett tag att övertyga mig, men en viktig faktor som gjorde att jag tackade ja var att jag hade ett stort förtroende från mina kollegor. Det kändes väldigt betydelsefullt.

Vad innebär din roll som kontorschef?

– Jag delar min tid på hälften där jag kombinerar rollen som redovisningskonsult och kontorschef. I chefsrollen är jag ansvarig för kontoret här i Hässleholm, här jobbar elva medarbetare inklusive jag själv. Det innebär att jag fördelar arbetet, har personalansvar och är ansvarig för våra kundrelationer. Mycket handlar om att coacha, motivera och leda arbetet i en tid då branschen står inför stora förändringar. Vi håller på att digitalisera våra kundsystem vilket gör att nya strategier ska implementeras.

“Stödet från kollegorna var avgörande”

Vad innebär digitaliseringen för er?

– Tidigare har vårt arbete främst fokuserat på vad som hänt bakåt i tiden, under det gångna bokslutsåret. Med nya digitala verktyg kan vi hjälpa våra kunder att följa upp sin verksamhet varje dag och tänka proaktivt vilket ger dem möjligheten att påverka sin riktning i ett tidigare skede än förut. Det gör att vår roll blir mer rådgivande mot kunder, och vi kan arbeta mer proaktivt för att skapa lönsamhet för våra småföretagande kunder, än vad vi har varit tidigare.

Vad gör LRF Konsult till en bra arbetsgivare?

– Det är ett stort företag med många möjligheter till kompetens- och utvecklingsutveckling. Samtidigt finns vi lokalt där våra kunder finns eftersom LRF Konsult har kontor på 130 orter i landet, det gör oss till ett jordnära företag. Alla som jobbar här kommer nära kunderna och får ett stort eget ansvar direkt. Det känns roligt och utvecklande att få vara med och påverka både sin egen och företagets utveckling. Att dessutom få vara med och driva förändringen framåt för att LRF Konsult ska kunna ligga i framkant när det kommer till branschspecifika digitala lösningar och proaktiv rådgivning känns spännande.

Vilka erfarenheter har du nytta av i din roll som chef?

– Jag har spelat fotboll och innebandy och även varit aktiv inom kyrkan i många år där jag haft olika ledarroller. Det har gjort att jag har erfarenhet av att tänka som ett team och vet hur viktigt det är med ett fungerande lagspel. Jag är ingen chef som ser mig som högt uppe i hierarkin, dörren är alltid öppen in till mig där alla är välkomna in att diskutera. Jag tycker det är otroligt viktigt att alla känner sig sedda och att exempelvis hälsa på alla medarbetare på morgonen.