En del av hela byggprocessen – från ax till limpa
23 Dec 2016 kl: 00:00

En del av hela byggprocessen – från ax till limpa

Ozan Yilmaz har klättrat snabbt på karriärstegen. Han började som trainee på JM och är i dag projekteringsledare.
– Det finns en stark gemenskap på JM och om du visar vad du går för finns all chans att avancera, säger han.

Vad gör du på jobbet?

– Jag är med från ax till limpa i byggprocessen, från det att en idé formas tills att fastigheten är helt färdigbyggd. Just nu är jag involverad i projektet Pegasus där vi bygger bostäder i Täby. Vi har varit inne i projektet sen september förra året och är snart klara med byggritningarna. Nu är vi inne i den projektfas där bostäderna ligger ute för försäljning och ritar in slutdetaljer på bygghandlingarna. Själva bygghandlingarna kommer vara klara i juni, efter vilket vi hoppas kunna sätta igång med själva bygget. Jag sitter också med detaljer för bygget, så som att bolla vilket sätt som är bäst att bygga på med vår produktionsavdelning. Här är det samarbete som gäller, eftersom jag alltid har folk omkring mig i projektgruppen, säger Ozan.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Att man får vara med i hela processen, från idé till färdig produkt. Jag får ta del i många olika möten, till exempel workshops där man brainstormar till mer uppstyrda möten där konsulter och arkitekter bidrar med sin kompetens, det är väldigt motiverande att jobba med experter inom olika områden. Som ledare får jag vara med i hela den här utvecklingen, jag är med och startar upp projekt, arbetar med inredning- och marknadsfrågor och träffar kollegor som jobbar i produktionsverksamheten som bygger bostäderna. Det händer nya saker varje dag, jag hinner aldrig tröttna på mitt jobb.

Vad erbjuder JM sina anställda?

– Det viktiga på JM är inte att du kan allting från början, utan att du visar din potential. Det finns bra system och processer som gör det lättare att komma in i jobbet på ett bra sätt. Här är det viktigt med balans mellan jobb och fritid, så att du trivs och kan prestera över tid. Det finns en stark gemenskap, förutom att jobba tillsammans gör jag och mina kollegor mycket med varandra, vi har exempelvis ett nätverk som heter Ung på JM. På ett event (inom det nätverket) jag var på hölls det först föreläsningar på dagen, sedan på kvällen åt vi middag och spelade curling tillsammans, vilket var väldigt trevligt. Dessutom finns det goda möjligheter att göra karriär och utvecklas på företaget, så länge du verkligen visar intresse och är engagerad. Själv började jag här som trainee 2013 och är nu projekteringsledare. Det har gått ganska fort, jag är inte fullfjädrad än men jag tycker det är kul och lär mig jättemycket.