21 Sep 2009 kl: 00:00

En av de största entreprenörerna

Modeikoner på film avlöser varandra under hösten. Efter The September Issue om Vogue och dess skräckinjagande/imponerande chefredaktör visas nu historien om legenden Gabrielle Bonheurs – mer känd som Coco Chanel, grundare till modehuset med samma namn.

I filmen ”Coco avant Chanel” spelar Audrey Tautou (känd från Amelie från Montemarte och Da Vinci-koden) kvinnan som gör revolt mot dåtidens pråliga och obekväma kläder med hjälp från sin franska älskare och miljonär. Modeikonen visas upp som en orädd, rebellisk och bestämd ung dam, som trots sin fattiga barndom blir ett av de stora namnen inom modevärlden och som den enda inom sitt område som kvalade in på TIME Magazines lista över 1900-talets 100 mest inflytelserika personer. Inte är så förvånande med tanke på att det är Chanel som har tagit fram ”den lilla svarta” och Chanel No. 5 – en av de mest välkända parfymerna i världen.

Vill du lära känna en av vår tids största kvinnliga entreprenörer och se hennes kamp för att skapa ett av de mest välkända företagen när det kommer till klassiska kläder – se filmen ”Coco avant Chanel”.

Här kan du se trailern:[link url= http://www.youtube.com/watch?v=bvDFPjx-uBU]

[/link]

Andra filmtips:

Världens värsta chef på film