Efter många års studier och ovisshet har Fredrik hittat hem
19 Feb 2016 kl: 00:00

Efter många års studier och ovisshet har Fredrik hittat hem

Sök Lantmännens traineeprogram här!

Fredrik hade under många år känt en osäkerhet inför framtiden i yrkeslivet och undrade om han verkligen valt rätt utbildning. Men under traineetiden på Lantmännen hittade han hem. Nu har han börjat jobba på affärsutvecklingsavdelningen inom livsmedelsdivisionen på Lantmännen Cerealia och trivs som fisken i vattnet.

Hur var dina första dagar?
– Under sommaren innan min traineeperiod ringde min handledare och berättade att jag skulle vara fyra månader på hund- och kattmatsproducenten Doggy som Lantmännen ägde då. Jag skulle jobba i affärsnära projekt med säljorganisationen i Polen och Tyskland. Jag tänkte att nu är han ute och cyklar, det var ju utanför mitt utbildningsområde, men det visade sig vara den placering som var mest lärorik. Jag trodde aldrig att min andra dag skulle vara på en hundmatskonferens i Hamburg.

”Jag kan lätt se mig själv vara på Lantmännen i 30 år”

Vad lockade dig till tjänsten?
– Den linjen som jag pluggade på har rötter i maskinteknik men jag ville inte till de tunga industriföretagen, då sa min sambo att livsmedelsindustrin kanske kunde vara något. Jag hade ingen koll på Lantmännen och tänkte bara på spagetti och lantbrukare. En bit in i rekryteringsprocessen hade vi en heldag där vi fick veta mer om företaget och då kände jag verkligen att det här var en plats jag måste börja jobba på. På många rekryteringsdagar såg jag vassa armbågar men hos Lantmännen fanns, förutom ett driv, en ödmjukhet som var väldigt attraktiv. På gymnasiet och högskolan är det så brett och man vet inte vad man vill göra i verkligheten. Redan som liten våndades jag över vad jag skulle jobba med så det känns som en frihet att känna att det är här jag hör hemma.

Klicka här för att söka Lantmännens traineeprogram direkt! 

Vilka utmaningar har du mött?
– Som trainee uppmuntras du att testa och lära dig nya saker. Minst en placering ska vara utomlands och en ska vara utanför din trygghetszon. Jag har en ingenjörsbakgrund och eftersom jag saknade inblick i ekonomi och finansiering valde jag en avdelning som sysslar med företagsuppköp. Där fick jag se finansdelen ur ett för mig nytt perspektiv och det var mycket intressant. Varje projekt varade fyra månader, när du börjar bli varm i kläderna är det dags att ryckas upp. Det är en utmaning, men samtidigt en väldigt stor möjlighet.

Hur ser framtiden ut?
– När jag gick ut skolan tänkte jag mig att jobba på ett företag i två, tre år och sen byta arbetsplats. Men jag kan lätt se mig själv vara på Lantmännen i 30 år. Det är styrkan i att vara i en koncern med så många olika delar, den interna rörligheten är oerhört bra och det känns väldigt positivt.

Sugen på Lantmännens traineeprogram? Klicka här för att ansöka!