”Efter 15 år på Apoteket har jag roligare än någonsin”
4 Okt 2017 kl: 00:00

”Efter 15 år på Apoteket har jag roligare än någonsin”

”Jag ska börja här och bli varm i kläderna, sedan går jag vidare till ett mer spännande jobb”, tänkte Anna Diamantis när hon efter examen fick jobb som receptarie på Apoteket. Vad hon inte visste var att hennes nya arbetsgivare skulle överraska och stimulera henne så mycket att hon 15 år senare har roligare än någonsin. I dag är hon en av Apotekets två Chefsfarmaceuter, med särskilt ansvar för kundmötet. En roll som har vuxit fram ur hennes egna initiativ.

Hur är det att arbeta på Apoteket?

– Det är möjligheternas arbetsplats, särskilt om du är engagerad och tar initiativ. Det här är en framtidsbransch och nya kundbehov i kombination med digitaliseringen gör att vi behöver utveckla vårt sätt att möta kunderna på, för att öka nyttan för dem. I min roll driver jag utvecklingen av kundmötena i butik, och vi gör en stor satsning på medarbetare och chefer för att stimulera dem och hjälpa dem att öka värdet av den hjälp som de ger i varje kundmöte. Men vi är mer än farmaceuterna i vita rockar som du möter i butikerna. Vi har farmaceuter som är delaktiga i att utveckla de digitala kundmötena, vår app och nya hälsotjänster. Och så finns det de som möter våra kunder i telefonen, på chatten eller arbetar i produktionen av dosdisponerade läkemedel.

”Apoteket är häftigare än vad många tror.”

Hur skulle du beskriva er företagskultur?

– Vi som arbetar här lever företagets kärnvärden på riktigt. Vi är engagerade, omtänksamma, initiativrika och trovärdiga. Vill du ha en trygg bas och möjlighet till utveckling så passar det utmärkt att arbeta här! Jag började själv som farmaceut och gick vidare till att arbeta med kvalitetsstöd i hela landet. Tack vare mina idéer kring hur vi skulle utveckla våra kundmöten har jag nu det roligaste jobbet jag kan tänka mig. Det som har fått mig att stanna kvar är den öppna kulturen som bäddar för nya möjligheter, och att vi alltid strävar efter utveckling – både av oss själva och av verksamheten. Jag har skapat min egen resa, men vi har även fasta former för karriärutveckling såsom traineeprogram och chefsförberedande program.

Vad gör dig stolt över att vara en del av Apoteket?

– Vi vill hjälpa kunderna på riktigt och utmanar oss i att hitta nya sätt att hjälpa dem, både digitalt och tillsammans med vården. Vi ligger i framkant tack vare att vi hela tiden strävar efter utveckling och att komma på nya samarbeten, produkter, tjänster och sätt att möta våra kunder. Över en halv miljon människor har laddat ner vår app, vi har utsetts till det mest hållbara företaget två år i rad och vi har ambitionen att vara den ledande apoteksaktören. Apoteket är häftigare än vad många tror!