Effektivisera ditt liv och få mer tid över
29 Mar 2019 kl: 00:00

Effektivisera ditt liv och få mer tid över

Utmana hjärnan på morgonen

Under nattens sömn bearbetar din hjärna dagen som varit, rensar och ger plats för nya intryck när du ska påbörja nästa dag. Därför är det smart att göra de mest ansträngande uppgifterna på morgonen, när hjärnan har som mest energi.

Samla anteckningar på ett och samma ställe

Det är både viktigt men också smart att föra anteckningar. Men om du har dem på flera olika ställen, istället för att samla dem på ett och samma, så kan hjärnan uppleva att du har mer att göra än du faktiskt har – och bli mer splittrad.

Försök låta bli att multitaska

Att multitaska är numer ett vedertaget uttryck, som dock lätt missuppfattas. Många tror att det handlar om att kunna göra många saker samtidigt men det handlar egentligen om att snabbt kunna växla mellan olika uppgifter. Hjärnan kan nämligen inte fokusera på fler saker än en.

Planera din vecka

Schemalägg en tid varje vecka då du går igenom allt som ska göras. Se till att ge dig själv ledigt och fundera över hur mycket tid du lägger på saker – kanske kan något där förändras. Försök också någon gång då och då att blicka framåt ett par veckor, för att se hur du kan planera så bra som möjligt.