”E.ON är med och bygger det hållbara samhället”
14 Dec 2015 kl: 00:00

”E.ON är med och bygger det hållbara samhället”

Energibranschens stora utmaningar innebär stora förändringar för E.ON. 2016 ska koncernen delas upp i två delar, och E.ON kommer framöver enbart arbeta med energismarta lösningar.

– Energibranschen är inne i en stor omställning. Det som kommer vara kvar i E.ON kommer vara det marknadsnära, det kundnära, säger Therése.

Globala utbyten

Spännande möten och en global företagskultur genomsyrar E.ON. Även om man är anställd i Sverige så sker det dagliga samarbeten med kollegor i andra länder, berättar Therése.

– Som HR-direktör får man träffa otroligt många människor som brinner för sin sak. Det är häftigt att vara med och påverka hur vårt framtida samhälle ska se ut. Jag jobbar med att ställa om mot de nya utmaningar som branschen för med sig, säger Therése.

– Våra energilösningar är ingenting du kan ta på. Människorna i bolaget fyller dem med innehåll. Kompetensnivån är hög bland E.ONs anställda, och vi vet att våra anställda känner ett ansvar och en stolthet över att jobba här.

”Många studenter drivs av att arbeta innovativt och kreativt. Den typen av projekt finns det många av hos oss”

Hjärta för hållbarhet

Med en stor förändringsresa kommer ett stort rekryteringsbehov, menar Therése. Just nu söker E.ON därför med ljus och lykta drivna och engagerade personer med hjärtan för nya lösningar och hållbarhet.

– Många studenter drivs av att arbeta innovativt och kreativt. Den typen av projekt finns det många av hos oss, och jag tror att det är därför vi har ökat i attraktivitet bland studenter och Young Professionals, säger Therése och fortsätter:

– Vi är ett globalt och modernt energibolag som erbjuder våra anställda att arbeta med framtidens energibehov och teknik. Här får du hitta nya lösningar och sätt att arbeta med energieffektivisering, skapa smartare nät och bli bättre på att använda planetens tillgångar av sol och vind.

Mångfaldsprojekt

Eftersom att E.ON är ett globalt företag så är mångfaldsfrågan viktig, menar Therése. Därför driver de nu ett projekt tillsammans med Arbetsförmedlingen. Projektet heter ”Äntligen jobb” och handlar om att erbjuda praktik till nyanlända.

– ”Äntligen jobb” är ett sätt för oss att hjälpa folk från andra länder komma in i samhället, få kompetens, lära sig språket och företagskulturen. Samt ett sätt för oss att träffa nya människor och arbeta med folk från andra kulturer. Det är ett ömsesidigt utbyte.