10 Apr 2008 kl: 00:00

”Duktig liten flicka” sa rekryteringsfirman

Jag har ett arbete idag men ser mig om efter ett nytt jobb. Jag hade sökt en tjänst via rekryteringsfirman 10ton, och var inne igår för att fylla i en profil om mig själv. Efter 1,5 timme kommer Vdn in och han ser igenom mina papper 2-5 minuter. Resultatet var i princip att jag är en engagerad, driven och en ”doer”. Vdn säger sedan, med konstlad barnsröst, att jag är en ”sådan där duktig liten flicka” och därför vill han inte rekommendera mig för kunden.

Jag blev så ställd! Med ett sådant sexisitsikt och könsdiskriminerande uttalande undrar jag vem som vill använda sig av en sådan rekryteringsfirma?

Det skrivs rätt mycket om duktiga tjejer, om duktighetssyndromet etc etc, men jag tycker det har gått överstyr. Exemplet ovan visar på att nu används ”duktig” som skällsord. Tom rekryteringsfirmor verkar rädda för duktiga människor nu. Vad säger man om ordet ”duktig” i svenska akademins ordbok?? Är duktig = utbränd?

Och..när blev det dåligt att vara ”duktig” och ”flicka”? Är det bättre att vara oduktig och gubbe då?

Jag trivs med att vara duktig och jag är stolt över att vara duktig!