”Du får hjälpa andra verksamheter att lyckas på sin resa”
9 Okt 2017 kl: 00:00

”Du får hjälpa andra verksamheter att lyckas på sin resa”

Från att ha varit ett antal småföretag är EVRY i dag ett börsnoterat internationellt IT-tjänstebolag. Men trots sin storlek finns fortfarande känslan av det lilla bolaget kvar i väggarna, menar Martina Smedman, VP Human Resources.

– Vi finns representerade på 26 orter i Sverige, så samtidigt som vi har muskeln från den globala koncernen – med den kunskap, teknologi och coola kundprojekt som det innebär – kan du ändå känna dig väldigt lokal och nära.

Varför ska man söka sig till EVRY?

– Vi har en öppen och härlig kultur med många oerhört kompetenta människor. Det är en blandning av yngre och äldre personer här, vilket jag tycker skapar en bra mix. Sedan är branschen i sig väldigt spännande. Du får jobba med den allra senaste tekniken och hjälpa andra verksamheter att lyckas på sin resa.

Vad är på gång hos er just nu?

– Vi har bland annat precis välkomnat årets traineer. Vårt traineeprogram löper under ett år och innefattar exempelvis gemensamma träffar på våra kontor i Riga och Oslo. Mellan utbildnings- och mötesblocken jobbar man på sin egen avdelning och har regelbundna nätverksträffar där även tidigare traineer deltar. En annan sak som vi har på gång under hösten är utdelningen av priset Årets digitala talang, som vi delar ut i samarbete med Universum. Det går till en student eller young professional som har en digital idé som bidrar till samhällsnytta. Vinnaren får sedan vidareutveckla idén på vårt Strategic Design Lab, som vi driver med det världsledande designbolaget Methods, och därefter presentera den för vår koncernledning.

Vem ska söka sig till er?

– Vi letar efter människor som är nyfikna, engagerade och kundfokuserade och vi vill såklart gärna ha mångfald vad gäller bakgrund, kön och ålder. Vi söker kompetens både till konsult- och utvecklarsidan samt en del stödfunktioner och säljare. Många av våra medarbetare är systemvetare men vi vill även ha civilekonomer som vill jobba som konsulter mot affärsverksamheten.