Drömprojekten att sträva efter
21 Mar 2014 kl: 00:00

Drömprojekten att sträva efter

Sara Kinberg

Reporter på PP3 i P3 som är allt annat än mellanmjölk. Har studerat ekonomi, teknik, juridik, språk, journalistik, medieproduktion och filosofi.

 

I det här numret har vi temaspecialen ”Gör det själv”. Vilket är ditt drömprojekt?

– Timra en egen stuga! Jag har kontaktat diverse hantverkare
som kan konsten. Finns planer. Ni förstår, Nick Offerman och jag KOMMER bli ett par in dah future.

 

Södermalm i Stockholm är utsett till ett av årets hetaste resmål. Om du får 20 000 kronor, vart åker du?

– Uganda, till bergsgorillorna, eller tillbaka till Isla Grande i Brasilien och bara guppa på flytsaker i havet lyssnandes på reggae hela dagarna.

 

Vem skulle du helst vilja se i Melodifestivalen och varför?

– Typ Maud Olofsson som sadlar om och gör en ”Olsen Brothers” tillsammans med Lill Lindfors. TANTPOP!

 

Vad ser du mest fram emot 2014?

– Bråvalla, för att The Offspring är bokade.

 

 

Carl Waldekranz

Grundare och vd för E-handelstjänsten Tictail där vem som helst kan starta en butik gratis. Omskriven i världsmedia och har jämförts med Steve Jobs.

 

I det här numret har vi temaspecialen ”Gör det själv”. Vilket är ditt drömprojekt?

– Jag gör mitt drömprojekt nu. Att säga upp mig för att tillsammans med några av mina bästa vänner starta Tictail är det bästa beslut jag tagit. Nu lever jag för att hjälpa alla våra användare att göra samma sak genom en gratis webbshop!

 

Södermalm i Stockholm är utsett till ett av årets hetaste resmål. Om du får 20 000 kronor, vart åker du?

– Jag som åker till Söder varje morgon… Jag skulle nog dra till Tokyo, aldrig varit där men det känns som ett ställe man ska ha sett där det nog är ganska enkelt att bränna sig igenom
20 000 kronor.

 

Vem skulle du helst vilja se i Melodifestivalen och varför?

– Oj, ingen aning, jag har inte sett Melodifestivalen på 100 år. Men min kusin är med i år, Alice Gernandt, så jag väljer nog att heja på henne.

 

(Melodifestivalen 2014 var inte avgjord när tidningen gick i tryck, reds. anm.)

 

Vad ser du mest fram emot 2014?

– Vi öppnar vårt New York kontor i år och går från 16 anställda till 32, det känns sjukt läskigt och otroligt spännande. Sedan skulle jag vara grymt stolt om jag hann plocka upp ett till språk under året!

 

 

Ellen Ekman

Illustratören och serietecknaren bakom serien Lilla Berlin som publiceras i tidningen Metro varje dag. År 2013 tilldelades hon Nordens största seriepris, Stora Ponduspriset.

 


I det här numret har vi temaspecialen ”Gör det själv”. Vilket är ditt drömprojekt?
 

–  Jag gör redan lite för mycket ”själv” i mitt yrke som serietecknare. Jag vill göra fler saker tillsammans med andra, till exempel jobba med att sprida seriemediet som kreativ uttrycksform till fler än vad det når i dag.

Södermalm i Stockholm är utsett till ett av årets hetaste resmål. Om du får 20 000 kronor, vart åker du?

– Jag skulle åka till Malmö och äta falafel för den i Stockholm är under all kritik. Om tågresan kostar 250 kronor har jag 19 750 kronor kvar till falafel. Det blir 790 stycken. (564 om man tar den med -mozzarella).


Vem skulle du helst vilja se i Melodifestivalen och varför?

– Artisten Gnucci! Tänker mig en scenshow med massa hästar och balla tjejer. Men bara om man är snäll mot hästarna.


Vad ser du mest fram emot 2014?

– Maktskiftet efter valet.

 

 

 

Navid Modiri

Artist och entreprenör. Hjärnan bakom bloggen 365 saker du borde göra och projekt som Sharea och Magiskt skrivande. Utnämnd till Årets kommunikatör 2011.

 

I det här numret har vi temaspecialen ”Gör det själv”. Vilket är ditt drömprojekt?

– Jag vill samla musiker, kreatörer, entreprenörer, yogis och hackers på ett gemensamt tvärkreativt kollektiv. Det som utmanar mig är blandningen av människor och de fantastiska idéer som föds i mellanrummen, missförstånden och det kärleksfulla bråkandet.

 

Södermalm i Stockholm är utsett till ett av årets hetaste resmål. Om du får 20 000 kronor, vart åker du?

– Jag skulle åka till Burning Man-festivalen i Nevadaöknen.
50 000 männi-skor som samlas i en vecka och bygger en kreativ stad, festar och förenas i fullständig galenskap.

 

Vem skulle du helst vilja se i Melodifestivalen och varför?

– Det skulle vara häftigt att se Hoffmaestro göra något riktigt ösigt och svängigt. Eller om Jonatan Johansson valde att släppa en tung och vemodig pianoballad i schlagerversion. Det ultimata vore om de gjorde något ihop.

 

Vad ser du mest fram emot 2014?


– Det jag ser fram emot har jag skrivit på kontrakt om att jag inte får prata om än, men ni kommer märka det när de väl offentliggörs. Jag ser också fram emot att resa till Indien, USA och Bali, börja på simskola med min dotter och göra ny musik.