”Driv och engagemang tog mig till toppen”
10 Jun 2015 kl: 00:00

”Driv och engagemang tog mig till toppen”

Anna Lovric pluggar företagsekonomi på Stockholms Universitet. När hon fick nys om att L’Oréal sökte en framtida affärstalang tvekande hon inte: Hon skulle vara med och tävla. Sedan tog drivet och entusiasmen för uppdraget över och fick henne att segla högst upp på prispallen. Nu peppas hon av möjligheten att få unika insikter i näringslivet redan under studietiden.

Grattis! Hur känns det?
– Helt fantastiskt! Jag såg ett inlägg om tävlingen på Facebook och tänkte att den skulle passa mig perfekt. Möjligheten att komma i nära kontakt med näringslivet redan under studietiden känns verkligen viktig.

”För att utvecklas som talang är det även a och o att få stöttning och vägledning för att kunna identifiera sina styrkor och utvecklingsområden”

Varför valde L’Oréal dig av alla tävlande, tror du?
– Det är jättesvårt att svara på, alla medtävlande framstod som väldigt drivna och engagerade. I slutändan tror jag att jag tog hem priset på grund av mitt medryckande och positiva sätt att presentera den produkt vi skulle sälja in till jurygruppen. Jag älskar att prata inför folk och är strukturerad och insatt i det jag pratar om.

Vad betyder priset rent konkret för dig?
– Att jag får insyn i arbetet på ett framstående företag och chansen att lära mig hur olika aspekter av deras affär och verksamhet fungerar. L’Oréal kommer också att bistå med vägledning och tips längs min väg mot en framtida karriär inom ekonomi.

Vad är dina intryck av L’Oréal som företag och arbetsgivare?
– Jag ser L’Oréal som ett jättespännande företag där kreativitet och innovation verkligen uppskattas och där de strävar efter att ligga i framkant i allt de gör. Dessutom ger de sina anställda en möjlighet att arbeta på en global och intressant marknad där de själva har chans att bidra med sina idéer och utvecklas.

Nu kan du titulera dig ”Future Business Talent” – men vad innebär talang för dig?
– Jag ser talanger som människor som har potential att nå väldigt långt i karriären så länge de har en bra attityd, jobbar hårt samt lägger ner tid och engagemang. För att utvecklas som talang är det även a och o att få stöttning och vägledning för att kunna identifiera sina styrkor och utvecklingsområden.