21 Sep 2009 kl: 00:00

Din checklista inför säljmötet

Lämna inget åt slumpen

Använd Upsales mall och skriv ned de punkter du alltid vill få med i ett väl genomfört säljmöte. Ta dig tid att visualisera det perfekta mötet från det att du kliver in genom dörren hos kunden, gör en bra behovsanalys, presenterar och går på avslut. Mallen är kostnadsfri och du laddar ned den genom att klicka på länken i slutet av säljtipset.

Inledning

Vad skall du säga under mötets första två minuter för att få igång mötet och fånga kundens intresse? Vad gör att kunden skall fortsätta lyssna på dig?

Behovsanalys

Vilka relevanta frågor kan du ställa för att få igång en dialog som är intressant för kunden? Vilken information behöver du ta reda på som du kan använda i din presentation?

Presentation

Hur lägger du upp din presentation? Vilka är dina fördelar som du vill trycka på?

Avslut & kvalificering

Hur säkerställer du ett tydligt nästa steg med kunden? Vilka frågor använder du för att kvalificera kunden och försäkra dig om att du pratar med rätt beslutsfattare som har en budget för att fatta ett köpbeslut?

Klicka här för att ladda ned mallen ”Mitt säljmöte”

Text: Daniel Wikberg, Upsales

Säljtipset presenteras i samarbete med Upsales. Vill du lära dig mer om framgångsrik försäljning? Missa inte säljgurun Brian Tracy live i Globen. Som medlem på Shortcut får du rabatt på biljetten, läs mer här!