Digitalisering i fokus för passionerad trainee
31 Okt 2016 kl: 00:00

Digitalisering i fokus för passionerad trainee

Martina Nordenson, agil förändringsledare och före detta trainee, stormtrivs bland IT-organisationens arkitekter, gränssnittsutvecklare och strateger. Här utvecklas innovationer som förändrar banklandskapet och Martina och hennes kollegor spelar en nyckelroll i SEB:s digitala transformation.

Hur har din resa inom banken sett ut?

– Jag började som trainee för ett år sedan och har precis avslutat programmet. På SEB rekryteras du redan från början till en fast tjänst, har gemensamma traineeutbildningar och även kortare eller längre rotationer inom olika delar av banken. Under ett års tid får du möjlighet att lära känna hela banken. Du har stora möjligheter att påverka innehållet i traineeprogrammet utifrån din ambition och roll. För mig har den röda tråden varit att tänka digitalisering och vad det betyder för SEB framåt. Jag har träffat kollegor inom allt från kundanalys till gränssnittsutveckling och internet- och mobilbanken, och dessutom gjort utlandspraktik på SEB:s kontor i Luxemburg.

Vilka fördelar ser du med att börja som trainee?

– Du får ett väldigt stort nätverk, såväl ute på avdelningarna som bland högsta ledningen. SEB:s traineeprogram har funnits i många år, vilket gör att alla känner till det och gärna hjälper till. Jag har mötts av öppna armar från dag ett. Det är också en väldigt bra start om du inte är helt säker på vad du vill jobba med i framtiden, eftersom du får se alla delar av banken. Den rollen jag rekryterades till visade sig passa mig perfekt och jag kommer att fortsätta att arbeta med agila förändringsinitiativ och vara bryggan mellan affären och IT.

Vad fick dig att välja just SEB?

– Det var ingen självklarhet utan egentligen gick mina framtidsplaner åt ett helt annat håll. Under mitt sista år på universitetet följde jag ändå med en kursare på ett rekryteringsevent som SEB arrangerade, och hamnade bredvid en medarbetare från HR. Hon uppmanade mig att söka eftersom hon tyckte att jag passade så bra in i SEB:s kultur.

Och det gjorde du!

– Ja, och under rekryteringsprocessen blev jag bara mer och mer säker på att SEB är arbetsgivaren för mig. Det sa klick helt enkelt! Här kan jag vara mig själv fullt ut och får arbeta med kollegor som är lika sociala, drivna och passionerade som jag är.