”Det viktiga är att lära sig av varandras erfarenheter”
15 Jun 2016 kl: 00:00

”Det viktiga är att lära sig av varandras erfarenheter”

Itello har vuxit och blivit en av de ledande aktörerna i branschen. De konkurrera genom att leverera ett marknadsledande standardsystem för pensionsbranschen och erbjuda kunderna både systemlösningar och ett flertal tjänster för att effektivisera sin affär. Systemspecialisten Andreas företaget i drygt tre år.

Vad gör en systemspecialist på Itello?

– Jag jobbar med problemlösning, med fokus på support för värdehandel och fondhantering. Jag börjar dagen med att undersöka om det dykt upp något ärende för någon av mina kunder. Det kan handla om fondkurser som inte levererats, felaktiga belopp som betalats ut eller försäkringar som inte går att lägga in. Många ärenden kan jag lösa på egen hand, men ibland tar jag hjälp av våra utvecklare när det rör sig om faktiska kodfel.

På vilket sätt är det utmanade?

– Jag har alltid haft lätt för att lära mig och förstå IT och har jobbat med SQL tidigare, så det kände jag mig trygg med. Däremot var jag helt grön inom försäkringsbranschen när jag kom hit. Det tog lite tid att förstå allt, men som tur är ser vi ingen prestige i att klara allt på egen hand här, utan frågar hellre och lär oss av varandras erfaren heter. Även om jag jobbar väldigt självständigt är vi ett team som hjälper varandra när det behövs.

”Itello rekryterar kunniga personer som är beredda att dela med sig av sin kunskap.”

Du har varit på Itello i tre år – vad får dig att stanna?

– Här står alla dörrar öppna, vi har ett prestigelöst arbetssätt och en bra sammanhållning. Sådant gillar jag och det är ett av skälen till att jag stannar kvar. Itello rekryterar kunniga personer som är beredda att dela med sig av sin kunskap och lära ut till resten av gänget. På så sätt breddar vi vår kompetens.

Vad blir ditt nästa karriärsteg?

– Jag byter faktiskt fokus redan nu och ska bli lösningsansvarig för en kund. Jag var redo för omväxling och ville stanna på Itello. Nu kommer jag specialisera mig i en kunds produkter och deras implementation av vårt system Inca, för att se till att deras affärer fungerar så bra som möjligt. Jag kommer vara deras högra hand och jobba tätt tillsammans med dem i syfte att utveckla deras arbetssätt i systemet.