Det var bättre förr – eller?
30 Maj 2018 kl: 00:00

Det var bättre förr – eller?

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med mobiloperatören hallon

Hallon är mobiloperatören som gillar när saker och ting är så enkelt och smidigt som möjligt. Här listar vi fem bevis på att det faktiskt inte var bättre förr.

Oförutsedda sms-räkningen varje månad

Att sms:a gratis kan låta som en självklarhet men faktum är att så inte alltid varit fallet. Förr kunde man få en skyhög mobilräkning på grund av för många skickade sms. Tack samhällets utveckling för fria sms!

via GIPHY

Spontana möten var svårare

Tack vare Instagram, Snapchat och andra sociala medier är det möjligt att se var folk befinner sig i stunden. Den spontana fikan, aw:n eller promenaden kunde inte tas för givet för tio år sedan. Då var surf något som bara hörde till datorer. På dumtelefonernas tid fick man helt enkelt bestämma saker i förväg, och det gör ju allt lite tråkigare – eller hur?

Kontoinformation kostade tio kronor

Det fanns en tid då du behövde en uttagsautomat och tio riksdaler för att få veta ditt banksaldo. Visst låter det otroligt? För att inte tala om att bankappen Swish inte fanns. Snacka om att göra livet komplicerat!

via GIPHY

Gamla sms-konversationer syntes inte

Tänk dig själv att varje sms du skriver blir ett enskilt sms. Låter det osannolikt. Faktum är att det var precis så det var. Snacka om krångligt att sms:a utan att se vad ni sagt tidigare.

Uppkopplingen kunde ta en kvart – eller så gick det inte alls

Vi som växte upp under 80-talet minns nog alla det karakteristiska ljudet av modemet som kopplar upp sig mot nätverket. Det var inte bara ett irriterande ljud utan det tog även tid. Dessutom kunde man inte förutsätta att det alltid skulle fungera. Krångel med uppkopplingen hörde till vardagen back in the good old days. Skillnaden är bara att vi inte visste bättre då.

via GIPHY

Så, är du en person som gillar när saker är enkelt (och modernt) är hallon mobilabonnemanget för dig – ingen bindningstid, ingen uppsägningstid, inga pappersfakturor och samma låga priser för kontantkort som för abonnemang.

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med mobiloperatören hallon